Archiefbeelden van Dick als trainer bij de lokale voetbalclub DSVP.
Archiefbeelden van Dick als trainer bij de lokale voetbalclub DSVP.

Dick Advocaat mogelijk terug naar DSVP

Sport 265 keer gelezen

Pijnacker - Hij kon bij Sunderland blijven, maar Dick Advocaat liet de Engelse club woensdag weten niet in te gaan op de mogelijkheid zijn contract te verlengen. Het was voor de 'Kleine Generaal' zijn laatste klus als clubcoach. De grote vraag rijst nu: keert hij terug naar DSVP in Pijnacker, de club waar het allemaal begon?

Jeugdvoorzitter Leen den Hoedt nam Dick veertig jaar geleden aan als trainer bij DSVP. "Wij hadden eigenlijk interesse in zijn broer Jaap, maar die had al getekend bij Duindorp. Hij zei dat we zijn broer Dick maar eens moesten bellen. In eerste instantie was ik wat sceptisch over dat kleine voetballertje van Sparta, maar uiteindelijk was het binnen een minuut rond. De rest is geschiedenis." 

Heel diep
Den Hoedt heeft een prachtige tijd beleefd met Advocaat: "Een geweldige kerel en nog steeds. Hij is tot op de dag van vandaag een halfgod op de club. Na veertig jaar wordt elke trainer nog steeds vergeleken met Advocaat. Vooral bij de oudere generatie zit dat nog heel diep." Advocaat promoveerde drie seizoenen achter elkaar en bleef 67 wedstrijden ongeslagen. Na een belletje van Rinus Michels ging hij aan de slag als assistent-trainer bij het Nederlands Elftal en volgde er een indrukwekkende carrière bij onder andere PSV, Glasgow Rangers en zelfs de Verenigde Arabische Emiraten.

Image and video hosting by TinyPic

Visie
Richard de Niet is communicatie-man bij de voetbalvereniging in Pijnacker: "Natuurlijk is Dick welkom bij DSVP. Voor iemand met zo'n staat van dienst staat de deur altijd open." De Niet zegt dat DSVP de ambitie heeft om terug te komen in de tweede klasse: "Onze huidige trainer Eki Korte is met een jong team goed op weg en heeft nog een contract tot volgend jaar juni", zo zegt hij. "Misschien kan Dick zijn visie delen met Eki." Advocaat gaf eerder in een interview met Kees Jansma aan te willen terugkeren bij de club waar het allemaal begon: "Ik dacht dat het een geintje was, maar ik denk dat we het nu toch eens moeten gaan bespreken tijdens de komende ledenvergadering", aldus de Niet.

Hart
Voetbaljournalist en DSVP-kenner Jan Wenteler sluit niet uit dat Dick inderdaad terugkeert bij zijn oude club, maar vooralsnog niet als trainer: "DSVP zit in zijn hart." Wenteler is overigens tevreden over de huidige trainer van DSVP Eki Korte en ziet Advocaat dan ook niet als vervanger. "Tegen de tijd dat Eki Korte zijn contract is afgelopen, is Dick 68 jaar", zegt Wenteler, die Advocaat wel op een andere positie binnen de club aan de slag ziet gaan.

Rustig
Voorzitter Peter de Jong van DSVP blijft nuchter onder het nieuws: "Dick is terecht erelid bij DSVP en was in 2012 nog te gast bij de opening van onze nieuwbouw. Echt, een geweldig betrokken man. Het gaat bijna nog elke dag over Advocaat bij ons op de club. Het is ook niet niks: 67 wedstrijden ongeslagen." De Jong staat zeker open voor een gesprek met Dick, maar wil nergens druk op leggen. "Nu Dick wat meer tijd heeft, komt hij misschien wel eens een kijkje nemen langs de lijn. Dan kunnen we eens rustig met elkaar praten", aldus de Jong.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant