De volledige selectie op het NK.
De volledige selectie op het NK.

Heren C1 van Oliveo Nederlands Zaalhandbalkampioen

Sport 287 keer gelezen

Amsterdam - Voor het eerst in de historie van de club zijn de handbaljongens uit de HC1 Nederlands kampioen geworden. In Sporthallen-Zuid werd deze geschiedenis op zaterdag 18 april geschreven.

Het hele seizoen werkte het team naar dit moment toe. In de reguliere competitie behaalde HC1 een tweede plaats in de jeugddivisie; het moest alleen het Haagse WHC voor zich dulden. De deelnemende teams waren het hele seizoen aan elkaar gewaagd. 'De competitie was erg spannend, dus vooraf was beslist niet te zeggen wie het NK zou winnen. We konden zowel eerste als vierde worden', aldus trainer/coach Mike van 't Hoff.

Oliveo verpletterde WHC nu echter in de eerste wedstrijd met 22-13. Oliveo had een duidelijk veldoverwicht, stond bij rust zeven punten voor. Keeper Leroy Smit stopte vier strafworpen. Als Oliveo de tweede wedstrijd van Snelwiek won en WHC van Hellas dan was de titel binnen. In deze halve competitie kon het onderling resultaat de doorslag geven.

Met dit in gedachten begon Oliveo zenuwachtig aan de wedstrijd tegen Snelwiek en het keek snel tegen een 4-2 achterstand aan. Nadat Leroy opnieuw een strafworp keerde, kantelde de wedstrijd.

De tweede helft ging Oliveo door met het goede spel en het versloeg het Rotterdamse team met ruime cijfers; 24-15. Op het veld ernaast was duidelijk dat WHC van Hellas ging winnen, dus kon het feestje beginnen.

Ondanks dat de titel binnen was, moest Oliveo nog spelen tegen het Haagse Hellas. Door mindere focus, vermoeidheid en minder sterke arbitrage was dat een zware klus. Na een achterstand van 23-20 sleepte Oliveo er in de slotfase een 23-23 gelijkspel uit. Daarmee behaalde HC1 van Oliveo een ongeslagen status op het NK.

Rond kwart voor zes mocht aanvoerder Luuk Haye de schaal omhoog houden; HC1 van Oliveo mag zich het beste team van Nederland in zaalhandbal noemen, in de categorie heren C-jeugd (13 en 14 jaar).

De absolute Oliveoman van het toernooi is doelman Leroy Smit, die boven zichzelf uitsteeg op het NK. Van de twaalf strafworpen wist Leroy er negen te stoppen, wat een bizar hoog percentage is. Max Langelaan maakte de meeste doelpunten, met zeventien treffers was hij Luuk Haye met zestien net voor. Oliveo werd geroemd om de brede selectie, veel spelers kunnen het verschil maken. Ook de spelers met weinig speeltijd steunden hun team vanaf de bank en droegen zo hun steentje bij aan deze titel. De jonge coach vertelde emotioneel bij de huldiging in het Oliveo Clubhuis dat dit een bekroning is op het harde werk. 

Het team traint een keer per week extra bij Handbalschool Haaglanden. Komend seizoen gaan de meesten over naar de B-categorie. 'Dat wordt een overgangsjaar, maar het jaar erna willen we opnieuw een gooi doen naar de nationale titel bij de B-jeugd', aldus de trotse Mike.

Heren B1 naar het NK
Zaterdag 25 april strijdt Heren B1 vanaf 12.05 uur om het Nederlands Zaalkampioenschap in een zware poule tegen Internos, Snelwiek en Aalsmeer. Op het veld staat het team bestaande uit jongens van 15 en 16 jaar momenteel bovenaan. In de zaal eindigde HB1 als vierde. Het team staat onder de enthousiaste leiding van Bas Waasdorp. Alle wedstrijden vinden plaats in Sporthallen Zuid, Burgerweeshuispad in Amsterdam.

Het programma:
12.05 uur Oliveo - Internos
13.50 uur Snelwiek - Oliveo
15.35 uur Fiqas/Aalsmeer - Oliveo

Publiek is meer dan welkom; het beloven spannende wedstrijden te worden met tophandbal.

Laatste instuif
Zaterdag 25 april van 10.00-11.00 uur vindt bij Oliveo Handbal de laatste instuif voor de basisschooljeugd van groep 3 t/m 8 plaats ter kennismaking met de veelzijdige handbalsport en als voorbereiding op het Schoolhandbaltoernooi, www.oliveohandbal.nl.     

Image and video hosting by TinyPic

De trotse trainer/coach Mike van 't Hoff met de medaille en de felbegeerde schaal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant