Foto- en videbeelden: daviddilling.com

Oliveo in tweede helft naar ruime overwinning

Sport 69 keer gelezen

Pijnacker - Met nog vier wedstrijden te gaan, spant het erom in 3C. Laakkwartier, Oliveo en Full Speed kunnen nog kampioen worden. Voorlopig staat Laakkwartier nog aan kop met respectievelijk drie en vier punten voorsprong op de Pijnackenaren en hun Delftse collega's. Oliveo wist dus wat het te doen stond; winnen van nummer vijf Graaf Willem-II VAC. De uitwedstrijd ging nog onfortuinlijk verloren  tegen de stugge Haagse ploeg.

De blauw-witte formatie nam vanaf het begin signaal het heft in handen tegen de Haagse bezoekers. Beiden ploegen leken wat last te hebben van de bijna zomerse temperaturen. Oliveo drong het meest aan en kreeg via Wessel Kleij de eerste goede mogelijkheid. Hij krulde de bal richting de kruising maar de keeper van Graaf Willem-II VAC stond goed op te letten en ranselde het leer, via de lat, uit de kruising. De kansen waren spaarzaam gedurende het eerste bedrijf. De Haagse bezoekers werden het gevaarlijkst uit vrije trappen en Oliveo stelde daar maar twee a drie uitgespeelde aanvallen tegenover. De tweede helft bood gelukkig uitkomst.

In de 50ste minuut ontfermde Robin Hoogland zich over een vrije trap. Hij tilde de bal over de muur heen, pardoes in de hoek. Eindelijk 1-0 en de wedstrijd kwam nu los. Ronde de 65ste minuut haalde Kleij een bal van de lijn waarna Vloemans aan de andere kant zorgde voor de 2-0. Een lage schuiver was te machtig voor de Haagse keeper. Even later bekroonde Vloemans één van zijn beste wedstrijden van het seizoen met zijn tweede en Oliveo's derde treffer van de dag. Met het hoofd zorgde hij voor de eindstand.

Laakkwartier, Full Speed en Wippolder wonnen ook. De Pijnackerse equipe is wel zo goed als zeker van een periode maar bij een misstap van Laakkwartier zit Oliveo op het vinkentouw.

Opstelling Oliveo: Duijvestijn, Woutersen, Van Wichen, Van Hagen, Kleij, Van Adrichem, Milolaza (Brouwer), Luscuere, Bentvelzen, Hoogland (Voois), Vloemans.