Afbeelding

17 landen strijden in Pijnacker om Taekwon-Do Cup

Sport 104 keer gelezen

Pijnacker - Op 11 en 12 april wordt voor de zesde keer het Taekwon-Do evenement de Holland Cup gehouden in sporthal de Viergang te Pijnacker. Deze editie van de Holland Cup is erg speciaal, omdat op zaterdag 11 april Taekwon-Do ook nog eens 60 jaar bestaat.

"Uiteraard moet dit gevierd worden. Dit doen we mede door op zondag een teamontmoeting te organiseren waarin deelnemers van het nationaal team uit Engeland tegen deelnemers van het nationaal team van Nederland uitkomen. We hopen op deze dag ook veel publiek te mogen begroeten! Uiteraard willen de B-klasse deelnemers ook snel van start, dus we dragen er zorg voor dat deze interland niet te veel tijd in beslag zal nemen. Echter, dit is ook voor hen een mooie gelegenheid om topniveau Taekwon-Do te zien", zo zegt organisator Tim Kool.

Erg hoog niveau
De eerste inschrijvingen zijn reeds binnen. "We verwachten deze editie een recordaantal landen op de Holland Cup: Nederland, België, Italië, Spanje, Frankrijk, Japan, Libanon, Duitsland, Rusland, Schotland, Engeland, Finland, Luxemburg, Zweden, Noorwegen, Ierland en Hongarije kortom 17 verschillende landen en natuurlijk het grootste aantal deelnemers uit Nederland. Met deze landen komen een groot aantal regerend Wereld- en Europees kampioenen mee. Het belooft weer een spektakel te worden met een erg hoog niveau Taekwon-Do", aldus Tim.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant