De veelzijdige Wessel Kleij was weer eens belangrijk als linksbuiten, hij maakte er twee.
De veelzijdige Wessel Kleij was weer eens belangrijk als linksbuiten, hij maakte er twee.

Tweede overwinning van 2015 een feit voor Oliveo

Sport 202 keer gelezen

De goede overwinning van vorige week tegen koploper Laakkwartier kreeg zondag een vervolg tegen wederom een Haagse tegenstander. ODB was afgereisd naar Pijnacker en vertrok drie uur later weer met lege handen. Het werd namelijk 3-1 voor Oliveo op sportpark De Groene Wijdte.

Oliveo had ongeveer vijfentwintig minuten nodig om een beetje op gang te komen tegen de stugge residentiebewoners. ODB maakte als eerste aanspraak op een doelpunt. Keeper Duijvestijn bracht een Haagse aanvaller naar de grond. De leidsman zag geen andere mogelijkheid dan het toekennen van een strafschop aan ODB. De Haagse spits schoot de bal echter laag naast, zo kwam Oliveo dus goed weg tijdens de beginfase.

Videobeelden: David Dilling

De strijdwijze van ODB was duidelijk. Alles hoog op de spits en van daaruit proberen zo snel mogelijk bij het vijandelijke doel komen. Oliveo had hier redelijk wat moeite mee en kwam maar zelden tot goed voetbal. Ook vanwege de stevige duels die uitgevochten werden. Na 35 minuten spelen maakte Wessel Kleij vanuit het niets de 1-0. Hij trok naar binnen en schoot hard en zuiver raak. Hierna gingen de Pijnackenaren een stuk makkelijker voetballen. Enkele kansen ten spijt werd er gerust met een 1-0 tussenstand.

Na de pauze was er veel ruimte voor zowel Oliveo als ODB. Oliveo ging hier net iets beter  mee om. Wederom was het een afstandsschot dat uiteindelijk doel trof en voor de 2-0 zorgde. Robin Hoogland haalde ditmaal de trekker over. ODB deed nog wat terug via eveneens een fantastisch afstandsschot dat zo over Duijvestijn heen zeilde. Het slotakkoord was weer voor Kleij die van dichtbij het duel in het slot schoot. 3-1.

Opstelling Oliveo: Duijvestijn, Van Adrichem, Van Wichen, Brouwer, Woutersen, Milolaza (Van der Pol), Luscuere, Paanakker, Bentvelzen, Hoogland, Kleij.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant