Foto: John Ammerlaan
Foto: John Ammerlaan

Lustrumeditie Leo Ammerlaan-loop weer een feestje

Sport 180 keer gelezen

Pijnacker - Afgelopen zaterdag 7 februari was de lustrumeditie van de Leo Ammerlaan-loop IN de kas. Bij dit evenement kun je lekker rennen onder glas zonder last te hebben van wind en regen. De eerste editie met zo'n 100 inschrijvingen en deze editie totaal 622 inschrijvingen.

De 10 en 5 kilometer doen niet veel voor elkaar onder, bij beide afstanden stonden ruim 200 deelnemers aan de start. Ook dit jaar werden de tijden door middel van chip in het startnummer geregistreerd. Op het startnummer pronkten de namen van de hoofdsponsor Royal Brinkman en organisator Plantenkwekerij Leo Ammerlaan en bij tijdige inschrijving werd zelfs je naam onder het startnummer gedrukt. Leuk om de lopers bij hun naam aan te moedigen. Een hardloopshirt werd speciaal voor deze lustrumeditie ontworpen en kon bij voorinschrijving besteld worden.

Leo Ammerlaan lost schot
De eerste drie edities zijn in samenwerking met Atletiek- en wandelvereniging De Kieviten opgezet. "We hebben ontzettend veel van hen geleerd en velen "Kieviten" helpen nu als vrijwilliger tijdens de loop of verschijnen aan de start", zo zegt de organisatie maandag. Er werd om 13.30 uur gestart met de 10 kilometer; de grondlegger van de plantenkwekerij, de 82-jarige Leo Ammerlaan, loste het startschot op alle afstanden. Bij de 10 kilometer heren wist Michael Woerden, de winnaar van de vorig twee edities, wederom de nummer 1 positie te behouden. Dit jaar in een tijd van: 34.59 de snelste tijd van alle edities! (2014 in 36.11 en 2013 in 35.07) De dames 10 kilometer werd gewonnen door Monique Smith in 45.02.

Hierna volgde om 14.50 uur een korte warming-up voor de 5 kilometer door Marloes Nuijten, de hardlopende journaliste achter Vliegende Vrouwen.com. De deelnemers van de 5 kilometer werden om 15.00 uur weggeschoten. De 5 kilometer heren werd gewonnen door Victor Geraedts in een recordtijd van 17.26 en de eerste plaats bij de dames was voor Lisan Duijvestijn in een recordtijd van 19.45. Dit jaar voor het eerst twee jeugdafstanden: 1 ronde (1666,5 meter) of 2 rondes (3333 meter).

Ouders langs de kant
Om 15.50 uur was er wederom een warming-up; nu voor beide afstanden van de jeugd. Om 16.00 uur viel het startschot voor zo'n 100 deelnemers van de Kidsrun (1 ronde) en om 16.15 uur voor zo'n 60 deelnemers voor 2 rondes. Het was een lust voor het oog om te zien, hoe de jonge deelnemers met veel plezier en enthousiasme hun rondje(s) door de kas renden. Ouders stonden langs het parcours met de camera om de sportieve prestatie van hun kind(eren) op de gevoelige plaat vast te leggen. 

Image and video hosting by TinyPic

Hierna volgde de prijsuitreiking voor beide afstanden, voor de nummers 1 tot en met 3 waren er bekers voor de jongens en meisjes op beide afstanden. Bij de jongens 1 ronde was Sami Rhawgi de nummer 1 in  6.26 en bij de meisjes Meike Cammeraat in 6.56. Sam Burger was in een tijd van 12.45 de nummer 1 van de jongens bij de afstand van 2 rondes en bij de meisjes was dat Hanneke Luiten in 14.53. Na de finish ontvingen de deelnemers op alle afstanden een mooie gerbera en de prijzen voor de nummers 1 tot en met 3 bij de 10 en 5 kilometer zijn beschikbaar gesteld door sponsoren. De hardlopers liepen zich deze editie letterlijk in het zweet. Niet alleen om hun PR onder glas neer te zetten (of te verbeteren), maar ook om een financiële bijdrage te leveren aan de goede doelen: KEBBDD "Komt een Bijl bij de dokter", Stichting STOP Hersentumoren en de Stichting Baobab Kids, een stichting die zich inzet voor kansarme jongeren in Malawi.

Geld voor goede doelen
Er is een mooi bedrag van € 7.000,00  opgehaald inclusief extra donaties door gulle gevers en sponsoren. Het was een zeer geslaagde middag; vele hardlopers, zo'n 600 man publiek en leuke activiteiten voor kinderen en niet te vergeten de vele vrijwilligers die zich belangeloos voor dit evenement hebben ingezet. De uitslagen, tijden, finishvideo en foto's zijn terug te vinden op: www.leoammerlaan.nl/loop2015. De datum voor de 6e editie van de Leo Ammerlaan-loop is op zaterdag 6 februari 2016.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant