Grote vreugde bij Cherrel Tonkes en Sophie Donkervoort.

Avanti promoveert naar Hoofdklasse

Sport 386 keer gelezen

Pijnacker - In een kolkende Viergang heeft Avanti het kampioenschap in de Overgangsklasse behaald na een 31-21 overwinning. Een zeer verdiend kampioenschap na een reeks van twaalf overwinningen.

Hoewel de uitslag dit niet doet vermoeden was het een erg spannende wedstrijd. Het massaal opgekomen publiek in de Viergang ( meer dan 600 toeschouwers ) kwam dan ook prima aan zijn trekken. In de eerste helft zijn beide ploegen aan elkaar gewaagd en worden er vele stevige duels uitgevochten. Avanti komt al snel op een 5-2 voorsprong door doelpunten van Nikki van Trigt, Fenna van Leeuwen, Rick vd Blink, David Post en Stefan Hogervorst. Het lijkt weer uit te lopen op een monsteroverwinning zoals in de uitwedstrijd in Nieuwerkerk. Daar werd de eindscore 16-31 in het voordeel van Avanti. Aan dit feestje wil Nieuwerkerk in eerste instantie niet meewerken.

De ploeg recht de rug en komt terug tot 6-6. Een belangrijk moment na scores van Rick vd Blink en Fenna van Leeuwen als Nieuwerkerk een strafworp mist. In plaats van 8-8 schiet Thomas Reijgersberg Avanti naar een 9-7 voorsprong. Tot de rust blijft het dan spannend en vlak voor rust mist Nieuwerkerk de kans op 10-10. Thomas Reijgersberg brengt het publiek op de banken door in het rustsignaal 11-9 binnen te schieten vanaf de achterlijn.

In de tweede helft loopt Avanti snel uit naar 13-9 via Nikki van Trigt en David Post. Nieuwerkerk is dan nog niet definitief afgeschud. Na tien minuten in de tweede helft mist Nieuwerkerk bij 16-12 een tweede strafworp. Dit lijkt het signaal voor Avanti om aan de kampioenssprint te beginnen. Het verzet van Nieuwerkerk heeft veertig minuten geduurd, maar in rap tempo loopt Avanti uit naar maar liefst 24-13. Nagenoeg alle spelers komen in die periode tot scoren en uit alle hoeken en  standen wordt raak geschoten. Nieuwerkerk is definitief afgeschud en het doel is dan voor de zesde keer de 30 aan te tikken in deze competitie. En ook dat lukt. Het hoogtepunt is bewaard voor het eind van de wedstrijd. Fenna van Leeuwen en Thomas Reijgersberg brengen met twee prachtige doorlopen de eindstand op 31-21.

Een geweldige dag voor Avanti met voor het eerst in de historie promotie naar de Hoofdklasse in de zaal.  Hulde voor de ploeg van Jan Tromp. En de komende jaren zit het ook wel goed want Avanti beschikt momenteel over een zeer brede en jonge selectie. De komende jaren zal Avanti hier nog veel plezier van hebben en het verblijf in de Hoofdklasse zal zeker niet van korte duur zijn.

Ook de Reserves van Avanti, die al langer in de Hoofklasse uitkomen en daarin vorig jaar kampioen werden, speelden een belangrijke wedstrijd tegen de Reserves van Nieuwerkerk. Na een zeer spannende wedstrijd pakte Nieuwerkerk de winst met 20-21, waardoor een nieuw kampioenschap van Avanti 2 nu niet meer mogelijk is.

De laatste twee wedstrijden van Avanti 1 in de zaalcompetitie zijn nu alleen nog voor de statistiek. Het is nog nooit voorgekomen dat Avanti alle wedstrijden in een competitie wist te winnen. Na twaalf overwinningen nu nog twee te gaan om dit te behalen.  Ook voor Rick vd Blink valt nog iets te halen. De teller staat nu op 86 scores. Nog twee wedstrijden om tot de 100 doelpunten in de zaalcompetitie te komen. Een aantal dat niet vaak gehaald wordt.

Doelpunten: Thomas Reijgersberg(6),Rick vd Blink(6), David Post(5), Fenna van Leeuwen(4),Nikki van Trigt(4),Stefan Hogervorst (3),Cherrel Tonkes(2),Sophie Donkervoort(1).

Een afgeladen Viergang.
De kampioensploeg met van links naar rechts: Verzorger Ernst Jan van Leersum, Traniner/Coach Jan Tromp, Teambegeleider Edwin Kroeze, Thomas Reijgersberg, Sophie Donkervoort, Rick vd Blink, Fenna van Leeuwen, Cherrel Tonkes, Stefan Hogervorst, Nikki van Trigt  en David Post.
Thomas Reijgersberg voor de eerste keer topscorer met 6 doelpunten.