Afbeelding

Oliveo is koploper Laakkwartier de baas in Den Haag

Sport 68 keer gelezen

Pijnacker - Het was alweer drie wedstrijden geleden dat Oliveo de smaak van een driepunter had geproefd. Met het duel tegen Laakkwartier op het programma leek dat nog even uitgesteld te gaan worden. De koploper in 3C had namelijk pas één maal verloren dit seizoen en thuis zelfs nog helemaal niet. Oliveo was voor rust de onderliggende partij maar zorgde na rust voor een kleine stunt in Den Haag.

Een zompig veld en een fikse zeewind waren verzachtende omstandigheden voor de matige eerste helft van Oliveo. Laakkwartier ging een stuk beter met de elementen om en kreeg tijdens de eerste twintig minuten enkele goede kansen. Oliveo leek wat gelaten en hield met kunst en vliegwerk het doel schoon.

Na twintig minuten ging de Haagse storm wat liggen en scoorde Oliveo direct via een fantastisch afstandsschot van Robin Hoogland. Zijn inzet zeilde over de keeper heen en daalde net snel genoeg om doel te treffen. 0-1 tegen de verhoudingen in. Het werd al redelijk snel 1-1. Een foute inspeelpass van de verder oerdegelijk Duijvestijn belandde in de voeten van de linksbuiten van Laakkwartier. Deze verzilverde dit buitenkansje met gemak.

Na rust kwam Oliveo sterk uit de kleedkamer. Met de wind nu in de rug werd Laakkwartier de eerste tien minuten teruggedrongen. Dit leverde nog geen echte kansen op. Pas toen Laakkwartier weer wat beter in de wedstrijd kwam kreeg Oliveo goede kansen. Eerst scoorde Laakkwartier nog uit het niets de 2-1 maar deze werd afgekeurd door buitenspel.
De ruimte die ontstond door het aanvallende spel van de Hagenezen werd goed benut door de ingevallen Van der Pol. Nadat zijn directe tegenstander eerst al geel had gepakt was hij hem rond de 65ste minuut wederom te vlug af. Zijn rush vanaf de middenlijn bekroonde hij met de 1-2.

Laakkwartier ging nu va-banque spelen. Alles naar voren en hopen dat de bal goed viel. Oliveo hield knap stand en Laakkwartier kwam er niet meer doorheen. Niels Bentvelzen gooide de wedstrijd uiteindelijk in het slot door uit een counter de 1-3 te maken. Een knappe overwinning voor de equipe van trainer De Mooij waarmee aansluiting gehouden wordt bij de top drie.

Opstelling Oliveo: Duijvestijn, Van Oort (Van der Pol), Van Wichen, Brouwer, Van Adrichem, Milolaza, Luscuere, Paanakker, Kleij, Hoogland (Van Hagen), Bentvelzen.