Afbeelding

Daan Haanappel in Jong Oranje

Sport 18 keer gelezen

Nootdorp/Moskou - Daan Haanappel (inwoner van Nootdorp) trainde sinds 1 oktober mee met Jong Oranje < 19 jaar. Aan begin van de kerstvakantie werd de selectie bekend gemaakt. Daan werd als tweede spelverdeler geselecteerd voor de EK kwalificatie in Moskou.

Na intensieve voorbereidingen op Papendal reisde de selectie op 7 januari naar Moskou. Op 8 januari werd de eerste wedstrijd met 3-2 gewonnen van Hongarije en was een waanzinnig spannende wedstrijd. Op 9 januari werd ook de de tweede wedstrijd gewonnen. Ditmaal werd Georgië met 3-1 verslagen. Daan kreeg deze wedstrijd wat meer speeltijd. Nadat ze de eerste set hadden verloren, heeft hij in de tweede set de laatste 12 punten mogen spelen en gewonnen.

Op 10 januari moesten ze de kraker tegen thuisland Rusland spelen om de groepswinst, maar deze wedstrijd werd helaas met 3-0 verloren. De coach deed halverwege de 2e set een dubbele wissel met Daan en Pascal (voor Ivar en de spelverdeler Gijs). Na 10 punten (bij de stand van 21-21) heeft de coach dit weer terug gewisseld. Gijs is een stuk langer dan Daan (185 cm) en daarnaast werd Ivar uiteindelijk uitgeroepen tot de beste aanvaller en 'Best Player of the Match'. Het werd nog een bloedstollende spannende set tot 24-24, maar helaas toch verloren.

Een startbewijs voor het EK in april is helaas niet gelukt. De 3-2 winst op Hongarije en de 3-1 winst op Georgië was niet genoeg om bij de beste drie nr's 2 van de poule te horen van de in totaal acht poules. Alleen de groepswinnaars en de beste drie nr's 2 van de poules kwalificeren zich voor het EK in Turkije.

De talenten kunnen met opgeheven hoofd terugkeren naar Nederland. Verliezen van de regerend Europees en Wereld kampioen is geen schande. Voor Daan was het een waanzinnige ervaring en de reactie van Han Abbing (de bonsdcoach) was: "We hebben echt grote stappen gemaakt het laatste halfjaar. Vorig jaar op het 8-landentoernooi gingen we roemloos ten onder. Als je dan ziet waar de jongens nu toe in staat zijn.. Ze mogen tevreden zijn over hoe ze hebben gespeeld, al voelt dat natuurlijk nu niet zo", besloot Abbing zijn verhaal.

Uit de krant