Veldkampioenen in Barendrecht: Anne van de Sande, Naomi Gebben, Nancy Klompé, Lara Klompé, Angelique van Rijn, Rowena Witte, Indy Goris, Paulina Zweekhorst, Julie van Rijn, Tess Duijvestijn, Julia King en Julie van Leeuwen. Foto: Mieke van Veen
Veldkampioenen in Barendrecht: Anne van de Sande, Naomi Gebben, Nancy Klompé, Lara Klompé, Angelique van Rijn, Rowena Witte, Indy Goris, Paulina Zweekhorst, Julie van Rijn, Tess Duijvestijn, Julia King en Julie van Leeuwen. Foto: Mieke van Veen

Dames C1 van Oliveo Handbal veldkampioen

Sport 954 keer gelezen

Barendrecht - Zaterdag 8 juni gingen de meiden van DC1 van Oliveo Handbal vol goede moed naar Savosa in Barendrecht. Als deze wedstrijd gewonnen werd, was het kampioenschap een zekerheid.

Twee weken eerder was de spannende wedstrijd tegen Ventura - de andere titelkandidaat - gewonnen met 12-8. De overige teams in de poule zijn duidelijk van een minder kaliber. Daarmee was de spanning weg en konden de meiden de wedstrijd vol zelfvertrouwen aan.

Oliveo begon de wedstrijd niet geconcentreerd. Na vijf minuten stond er een stand van 3-3 op het scorebord. Oliveo schrok wakker en schakelde een tempo hoger. Hierop had Savosa geen antwoord. Veel snelle break-outs en goed verdedigingswerk van Oliveo betekenden de ommekeer in de wedstrijd. Het was leuk om te zien dat er goed als team samen gespeeld werd. De doelpunten zijn dan ook door veel verschillende speelsters gemaakt.

Met een eindstand van 23-3 konden Tess, Julie, Indy, Julia, Rowena, Paulina, Lara, Anne, Julie, Naomi en de beide coaches Nancy Klompé en Angelique van Rijn het kampioenschap gaan vieren. Met een vaantje van de handbalbond genoten ze van de door Oliveo verzorgde patatjes. De trainers Dennis van Bemmelen, Richard Spies en Aniek Markus deelden in de vreugde met een doosje chocolade. Het eerste veldkampioenschap van Oliveo in seizoen 2012-2013 is een feit.

Slotfeest oude Clubhuis Zaterdag 15 juni speelt DC1 nog één wedstrijd tegen Saturnus en daarna wordt het seizoen afgesloten met een barbecue voor de hele club. Dan kan Dames C1 terugkijken op een zwaar seizoen, mede doordat ze in de zaal in de hoogste poule ingedeeld waren. Maar ze hebben zich niet laten kennen en er hard voor gewerkt, zodat ze niet alleen veel plezier hebben gehad maar ook veel vooruitgang hebben geboekt. Meer informatie over Oliveo Handbal en het Slotfeest via www.oliveohandbal.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant