Logo telstar-online.nl
Aniek Markus op snelheid door de verdediging. Foto: Céline Lorist
Aniek Markus op snelheid door de verdediging. Foto: Céline Lorist

Handbaldames winnen ook laatste wedstrijd

  •   keer gelezen   Sport

Leidschendam - Zondag 26 mei speelde Dames 1 van Oliveo Handbal de laatste veldwedstrijd dit seizoen als promovendus in de eerste klasse. Zoals coach Van Bemmelen verwoordde: “De dames hebben een mooie weg afgelegd van de derde klasse naar nu bovenin meedraaiend in de eerste klasse.” Ook deze laatste wedstrijd onder zijn leiding zou hij nog graag winnen van rode lantaarn- drager EHC uit Leidschendam.

Er zou hard gewerkt moeten worden om zich in de top drie te handhaven en met winst naar huis terug te keren. Het team moest het stellen zonder Lisa Loomans, Inge van der Ende en Rianne van der Helm. De dames kregen hulp van dames A-speelster en debutante Cherelle van Lokven. Aan de linkerkant waren Ingrid Bruinen met haar snelheid en Nicole van Boles met haar kracht samen goed voor de 4-4. Daarna deden Aniek Markus en Shanna Némethy van zich spreken, zij zetten vaak door richting doel en zorgden zo voor de nodige doelpunten. De variatie van de eerste helft zorgde uiteindelijk voor een ruime voorsprong en met rust stond het 6-16.

Het tweede bedrijf was zwaarder; EHC verdedigde hard. Keepster Danique van Lokven kreeg een bal in haar gezicht en moest het veld verlaten. Veldspeelster Lisette Ruigrok verving haar niet onverdienstelijk in het doel. Oliveo kreeg geen grip op de wedstrijd in de tweede helft en kon niet verder uitlopen. De omzetting van EHC wierp zijn vruchten af en zo werd het een gelijkopgaande tweede helft. Ondanks dat zowel Aniek als Nicole ook in gehavende toestand van het veld moesten, bleef Oliveo haar mannetje staan. Het team liet zien dat iedereen overal kan staan en dat maakte het voor de coach een stuk makkelijker om te wisselen.

Vijfde overwinning op rij
Uiteindelijk sloot Dames 1 het seizoen af met een overwinning van 17-28, de vijfde op rij. Omdat de andere teams nog een aantal wedstrijden moeten spelen, is de eindstand in de poule nog niet bekend. Dames 1 staat op dit moment bovenaan, maar Oliveo kan nog ingehaald worden door Helius of HWC. Een gedeelde derde plaats is echter al een feit. Coach Van Bemmelen beleefde diverse mooie kampioenschappen met de dames en in de kleedkamer bedankte Bemmel de dames dan ook van ‘harte’ voor de geweldige afgelopen jaren. Ook vaste begeleidster van de dames Monique Lorist werd niet vergeten.

Scorers: Shanna Némethy 7, Ingrid Bruinen 5, Nicole van Boles 5, Sophie de Jong 5, Aniek Markus 3, Lisette Ruigrok 2 en Tara van der Kleij 1

Slotfeest oude Clubhuis
Oliveo Handbal gaat langzaam afscheid nemen van het oude clubhuis. De vereniging start het veldseizoen nog op het vertrouwde veld, maar hoopt het zaalseizoen in de nieuwe accommodatie in Keijzershof te kunnen starten. Voor de inrichting van de nieuwbouw zijn de leden druk bezig om met allerlei acties extra euro’s in te zamelen. Er is een pannenkoekactie geweest, er stond een koekenbakkerskraam, petflessen worden verzameld, er was een zwembadfeest in De Viergang, een High Tea en een D-Diner, er komen nog sponsorlopen en een disco. Showteam HA1 maakte een fotokalender voor de verkoop.
Zaterdag 15 juni zijn leden, oud-leden, familie en handballiefhebbers van harte welkom op de Monnikenweg 2 vanaf 15.00 uur. Het programma bevat onder andere: verkiezing Vrijwilliger van het Jaar, inleveren teamcheques ‘Steentje bijdragen’. Er komt een Rad van Fortuin met leuke prijzen en er zijn spelletjes voor de kleintjes. Er komt een veiling van originele interieurstukken en van beschikbaar gestelde goederen en diensten. Tijdens de barbecue kan iedereen intussen terugkijken op ruim zestig jaar handbal aan de Monnikenweg.

Meer berichten