Logo telstar-online.nl
Poulewinnaars Josephschool en Mariaschool. Foto’s: Mieke van Veen
Poulewinnaars Josephschool en Mariaschool. Foto’s: Mieke van Veen

Topdrukte bij Schoolhandbaltoernooi

  •   keer gelezen   Sport

Pijnacker - Onder winderige, maar gelukkig droge weersomstandigheden is onlangs het Schoolhandbaltoernooi gehouden op de accommodatie van Oliveo Handbal aan de Monnikenweg. Dit jaar streden maar liefst 27 teams uit Pijnacker, Delfgauw en Nootdorp om de eer.

’s Morgens vroeg speelden de groepen 5 en 6 in twee poules en ’s middags waren de groepen 7 en 8 aan de beurt. Het was overal gezellig druk, omdat zowel de zaal als het veld gebruikt werden. In de kantine konden spelers en fans zich laten schminken of ze konden hun haren laten vlechten of hun nagels laten lakken door Dames B. Alle teams houden de komende tijd acties om geld bij elkaar te krijgen voor de inrichting van het nieuwe clubhuis. Tijdens de instuiven op de zaterdagen in april hadden alle kinderen zich onder leiding van de trainers van Oliveo Handbal kunnen bekwamen in het leuke handbalspel.

Penaltybokaal
Aan het einde van de middag mocht van elk team van groep 7 en 8 een speler of speelster meedoen aan de spannende strijd om de ‘Penaltybokaal’. Bij de meisjes verdedigde Irene van Dalen van Dames B1 het doel en bij de jongens deed Cas van der Harst van Heren B1 dit. Het bleek moeilijk te zijn deze keepers te passeren. Het lukte slechts enkelen deze geroutineerde handbalkeepers te passeren en een of twee doelpunten te maken. Als winnaars kwamen uiteindelijk Noa Haket en Mark Buitelaar uit de strijd.
De organisatie van het Schoolhandbaltoernooi kan terugkijken op een geslaagd, maar vooral gezellig toernooi, dankzij de inzet van heel veel vrijwilligers achter de bar, achter de wedstrijdtafel en als scheidsrechter.

Winnaars in de ochtend:
1e poule A – Josephschool Pijnacker, groep 6 jongens
1e poule B – Mariaschool, groep 6 mixteam
Winnaars in de middag:
1e poule C – Johannesschool, groep 7/8 mixteam
1e poule D – Bonte Tol, groep 8 jongens

Wisselbeker

De wisselbeker is gewonnen door de Mariaschool, als best presterende school.

Regionaal Schoolhandbaltoernooi
Naar het Regionaal Schoolhandbaltoernooi 2014 gaan van groep 7 de jongens van de Josephschool Pijnacker en de meisjes van de Mariaschool. Zij zitten in de strijd wie de beste handbalschool van Nederland is. Volgend jaar hoopt Oliveo Handbal het toernooi te kunnen organiseren op de twee nieuwe buitenvelden in Keijzershof.

Meer berichten