Aniek Markus is de verdediging te snel af. Foto: Vincent Lorist

Handbaldames aan kop in eerste klasse

Sport 149 keer gelezen

Pijnacker - Zondag 10 mei, op moederdag, speelde Dames 1 van Oliveo Handbal thuis tegen SOS -Kwieksport uit Den Haag. In de zaal speelde deze tegenstander in de hoofdklasse, maar wist zich daar niet te handhaven. De dames van SOS staan momenteel onder leiding van Michael Lund Nielsen, een bekende bij Oliveo die net de overstap gemaakt heeft van Stompwijk naar Den Haag.

Hij was vier jaar geleden nog coach van de Oliveodames. Coach Bemmel had zijn team ervoor gewaarschuwd dat SOS-Kwieksport een fysieke tegenstander is. Dat de Oliveodames daar niet van onder de indruk waren, lieten ze de eerste minuten zien. Nadat SOS de openingstreffer mocht maken, pakte Oliveo direct de draad op. Shanna Némethy tekende de gelijkmaker aan en Nicole van Boles en Ingrid Bruinen zorgden voor de voorsprong van 3-1. Oliveo nam in de gebruikelijke defensieve vorm, waar SOS niet doorheen kwam, het initiatief. Het werd de wedstrijd van de jonkies Ingrid Bruinen en Aniek Markus die razendsnel waren in hun handelingen en zo samen met Shanna de topschutters van de wedstrijd werden. Nadat de offensieve dekking op de linker- en rechteropbouw van Oliveo gestopt werd, kreeg Oliveo al gauw de overhand. De snelle overgang en de werklust van de meiden maakten het verschil en Oliveo stond bij rust ruim voor met 16-11.

Dip overwonnen
De tweede helft werd een kopie van de eerste helft. Oliveo speelde vrijuit en SOS liep zich steeds vast in de verdediging van Oliveo of strandde op de keepster Danique van Lokven. De tweede helft kreeg Oliveo een dip en scoorde vijf minuten niet, terwijl SOS de achterstand verkleinde van 21-13 tot 21-16. In het laatste deel van de wedstrijd veerde Oliveo op en bijna iedereen scoorde. Oliveo won een zwaar bevochten wedstrijd verdienstelijk met 30-22. Met deze winst speelde het team voan trainer/coach Van Bemmelen zich naar de eerste plaats in de eerste klasse met de kanttekening dat Oliveo nog maar één wedstrijd hoeft te spelen en de andere nog meerdere wedstrijden moeten afwerken.

Laatste veldwedstrijd
Zondag 26 mei speelt Dames 1 om 13.20 uur de laatste wedstrijd tegen het EHC in Leidschendam.
Scorers: Ingrid Bruinen 8, Shanna Némethy 7, Aniek Markus 7, Nicole van Boles 4, Lisette Ruigrok 2 en Sophie de Jong 2

Handbalheren spelen nuttige oefenwedstrijd
Zoetermeer - Dinsdag 7 mei was Heren1 te gast bij Gemini in Zoetermeer voor het spelen van een oefenwedstrijd. Gemini speelt in de sterke tweede divisie A en is verdienstelijk met 26 wedstrijdpunten geëindigd op de vijfde plaats. In de voorbereiding naar het nieuwe seizoen waren ook een aantal A-junioren en een speler uit Heren2 uitgenodigd: keeper Koen Franke, Joban van Driel, Mike van Bemmelen, Niels van Houten en Samuel Luscuere van Heren 2.

Het vijftal liet een goede indruk achter. Met name Niels van Houten speelde een opvallend sterke wedstrijd; hij wist vier keer te scoren. Mike van Bemmelen liet de sterke nummer 12 van Gemini regelmatig kansloos. Er werden drie helften van elk 25 minuten gespeeld. De opdracht in de verdediging was als vanouds een offensieve Zweedse 6:0 dekking, met duidelijk het doel om te spelen op balbezit en snelle tegenaanvallen. De verdediging, inclusief de doelmannen, speelden sterk; er werd tien keer uit een snelle tegenaanval gescoord. De eerste helft scoorde Oliveo dertien doelpunten, de tweede helft twaalf doelpunten en de derde helft slechts zeven. In de derde helft bleef de verdediging prima spelen, echter de aanval gaf de indruk dat het kruit verschoten was. Oliveo gaf de winst uit handen en moest genoegen nemen met een gelijkspel van 32-32. Al met al was het een nuttige en goede oefenpot tegen een sterke tweede divisionist.