Handbaldames maken progressie

Sport 54 keer gelezen

Wateringen - Zondag 21 april speelde Dames 1 van Oliveo Handbal thuis tegen Velo waarmee in het begin van de competitie de punten nog gedeeld werden. Velo is vaak een taaie tegenstander, die net als Oliveo houdt van een leuke pot handbal. Het begin liep wat stroef voor Oliveo en Velo tekende vier treffers aan. Oliveo zette daar twee strafworpen tegenover die benut werden door Sabrina van Kester.

Aniek Markus maakte de aansluittreffer. Oliveo had een slecht middenstuk en kwam in de eerste helft achter tot 5-10. Het leek erop of Velo al het kruit verschoten had; het kwam niet meer tot scoren. Oliveo kreeg door vele gevarieerde loopwegen de overhand, wist door te drukken en boog de achterstand om naar een voorsprong door doelpunten van Sophie de Jong, ingrid Bruinen en Nicole van Boles. Met rust stond Oliveo met 12-11 voor. Coach Bemmel gaf in de rust het nodige mee voor het tweede bedrijf.

Rianne van der Helm nam de eerste twee treffers voor haar rekening. Een klein gaatje was geslagen, maar Velo kon nog een paar keer aanhaken. Wat de week ervoor net niet lukte, ging nu wel goed. Het verschil werd groter en nu moest Velo er achteraan. Met een minuut of zeven te spelen, kwam Velo terug tot vier doelpunten en dreigde de geschiedenis zich te herhalen van de thuiswedstrijd. Nu was Oliveo wel op tijd wakker, het startte een slotoffensief en vergrootte de afstand met mooie combinaties, een snel spelletje en goed benutte vrije worpen en strafworpen. Oliveo won met 31-23 en liet hiermee zien dat er dit seizoen vooruitgang geboekt is.

Scorers: Ingrid Bruinen 7, Nicole van Boles 7, Sabrina van Kester 4, Shanna Némethy 4, Sophie de Jong 3, Rianne van der Helm 2, Lisette Ruigrok 2, Aniek Markus 1 en Tara van der Kleij 1.

Oliveodames schitteren
Vlaardingen - Zondag 28 april speelde Oliveo tegen HWC uit in Vlaardingen dat in de zaal een hoofdklasser is. In het begin van het veldseizoen was het thuis met 11-15 te sterk voor Oliveo. Coach Bemmel waarschuwde zijn team voor de harde aanpak van de tegenstander. De eerste twee doelpunten van Sabrina waren dan ook vanaf de strafworpstip. Toch nog wat beduusd van de aanpak liet Oliveo HWC langszij komen, na 2-2 werd het 3-3 en toen nam HWC een voorsprongetje. Sabrina en Nicole namen het voortouw en scoorden samen elf doelpunten in de eerste helft. Die hele helft bleef spannend en de wedstrijd ging gelijk op tot 11-11. Oliveo scoorde nog in ondertal. Het laatste deel misten beide teams veel kansen en bij rust stond Oliveo met 12-13 voor.

In de rust werd afgesproken niet meer uit te stappen en alleen nog maar te blokken om HWC te dwingen van afstand te schieten. Door deze compacte verdediging kreeg Oliveo meer grip op de wedstrijd. Door de snelle overgang en de gevarieerde looplijnen met afspraken speelde Oliveo uiteindelijk de verdediging van HWC kapot. De tweede helft schitterden de Oliveodames. In de tijd dat HWC vier keer tot scoren kwam, maakte Oliveo er dertien. Vlak voor het einde stond het 16-26. De laatste minuten speelde Oliveo voor lijfsbehoud en HWC kreeg nog een aantal kansen kado. Oliveo won verdiend met 19-27.

Zondag 5 mei speelt Dames 1 om 13.20 uur thuis tegen Ventura dat gecoacht wordt door André de Waal die vorig seizoen nog de coach van de herenselectie was.

Scorers: Sabrina van Kester 10, Nicole van Boles 9, Sophie de Jong 3, Aniek Markus 3, Wendy Schilperoort 1 en Shanna Némethy 1