Logo telstar-online.nl
Het bonte gezelschap in het Berliner Sportforum. Foto: buschauffeur Paul
Het bonte gezelschap in het Berliner Sportforum. Foto: buschauffeur Paul

Oliveo Handbal in Berlijn

  •   keer gelezen   Sport

Berlijn - Traditiegetrouw vertrokken de vrijdag voor Pasen een aantal handbalteams naar een groot internationaal toernooi. Oliveo was op de Berlin Handball Cup vertegenwoordigd met vijf teams: Heren 1, Dames 1 en 2, Heren A1 en Dames A1. De teams overnachtten in een hostel. De maaltijden werden verstrekt in het enorme Sportforum.

Alle teams kwamen goed mee met de tegenstanders en deden nieuwe ervaringen op. Heren 1 eindigde als eerste in de poule en stond paaszondag ’s middags laat in de finale, net als twee jaar eerder tegenover de favoriet, de Berlin Allstars. Het was een spannende wedstrijd. Oliveo verloor nipt met 7-8 van deze fysieke tegenstander. Met een verdiende tweede plek kon Oliveo het geslaagde toernooi afsluiten met een klein feestje.

Op de heen- en terugreis vertelde buschauffeur Paul het nodige over de geschiedenis van Berlijn en hij voerde het gezelschap langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Vooral de verhalen rondom de bouw en de val van de muur waren interessant. Het was al met al een geslaagd toernooi met veel gezelligheid, sportiviteit en teambuilding.

Handbalheren winnen van Hercules
Rijswijk - De één na laatste competitiewedstrijd in Hoofdklasse-D speelde de herenselectie van Oliveo zondag 7 april tegen Hercules in sporthal Boswijk in Rijswijk. Voor Oliveo was het van belang om puntenverlies te voorkomen en te winnen met zo groot mogelijk verschil om de concurrentie met medekoploper Snelwiek het hoofd te bieden.

De eerste helft speelde Oliveo degelijk. De verdediging stond goed en de aanval speelde zorgvuldig naar goede schotkansen. De snelle tegenaanvallen – het sterke wapen van Oliveo - ontbraken echter grotendeels. Nadat coach Wim Jautze afstandsschutter Dennis van Bemmelen op de rechterflank ingezet had, kwam er gelijk meer snelheid in het spel en dit leverde de nodige doelpunten op. De ploeg uit Pijnacker sloot de eerste helft af met een voorsprong van 9-17.

De tweede helft was het veldspel van Oliveo beneden verwachting. Hercules gaf regelmatig mandekking op topscorer Emiel van de Coevering en verstoorde hiermee het veldspel. Dit leverde wel meer ruimte op de cirkel op waar goed gebruik van werd gemaakt. Door balverlies bij Oliveo speelde Hercules een aantal snelle tegenaanvallen succesvol uit. Doelman Bert Heemskerk speelde een goede partij en gaf in de slotfase van de wedstrijd het stokje over aan junior Koen Franke die met een paar fraaie reddingen liet zien de belofte van de toekomst te zijn.

Ondanks de matige tweede helft won Oliveo verdiend met 20-31 van Hercules. Snelwiek won met 36-29 van HVV’70. Met nog één wedstrijd voor de boeg staan Snelwiek en Oliveo nu beiden aan de leiding, waarbij Snelwiek met een beter doelsaldo de beste uitgangspositie voor promotie naar de tweede divisie heeft.
Zaterdag 13 april om 20.30 uur ontvangt Oliveo Westlandia in de ballonhal aan de Monnikenweg. Oliveo zal alle zeilen bij moeten zetten tegen deze pittige ploeg uit Naaldwijk om een goed resultaat neer te zetten. Jeffrey Smit is de laatste Welp van de Week dit seizoen bij de heren.

Instuiven
Op de zaterdagen 13, 20 en 27 april kunnen kinderen van 10.00 tot 11.00 uur gratis en vrijblijvend deelnemen aan de instuiven bij Oliveo Handbal aan de Monnikenweg 2. De trainingen zijn ook een voorbereiding op het Schoolhandbaltoernooi. Meer via www.oliveohandbal.nl.

Buitengewone Algemene Ledenvergadering
Op woensdag 24 april vindt bij Oliveo Handbal de BALV plaats waarin het contributievoorstel besproken wordt met de leden. Vanwege het profijtbeginsel moet de contributie verhoogd worden.

Meer berichten