Logo telstar-online.nl
Johan Streng trefzeker met een sprongschot. Foto: Mieke van Veen
Johan Streng trefzeker met een sprongschot. Foto: Mieke van Veen

Handbalheren sprokkelen punten

  •   keer gelezen   Sport

Pijnacker - Veel was te weinig, ondanks de ruime overwinning van 47-28 voor Heren 1 van Oliveo Handbal op rode lantaarndrager Conventus uit Zwijndrecht. De herenselectie is nog steeds met concurrent Snelwiek in de strijd om het doelsaldo en kwam nog bijna dertig doelpunten tekort om aanspraak te kunnen maken op de titel.

De verwarming in de oude, vertrouwde ballonhal heeft de lange winter niet overleefd. Het was afgelopen week veel te koud in de hal om te trainen of te spelen en daarom verhuisde een deel van de thuiswedstrijden, inclusief scheidsrechters, tegenstanders, Welp van de Week, activiteitencommissie met de paaseieren en het publiek naar de prachtige sporthal De Viergang.

In seizoen 2013-2014 hoopt de handbalvereniging een net zo mooie hal te betrekken aan de Zilverreigerhof in de nieuwbouwwijk Keijzershof. Toch weerhield dit de Commissie Vrijwilligerszaken niet met de hulp van het Oranje Fonds in de oude accommodatie nog even een gezellige voorjaarsschoonmaakactie te organiseren tijdens NL Doet. Ramen zijn gezeemd, ballenhok is opgeruimd en de buitenbanken staan in de lak.

Doelsaldo
De handbalselectie heeft maar één doelstelling: de punten pakken en werken aan het doelsaldo om nog een kans op het kampioenschap in de hoofdklasse-D te bewerkstelligen. Het was duidelijk, evenals de eerste wedstrijd, dat het de strategie van Conventus was om met zeer vertragend spel Oliveo van balbezit af te houden. ‘Het is lastig om met een technische goede en gretige ploeg, zoals Oliveo is, tegen een ploeg te spelen die niet wil handballen’, concludeerde trainer/coach Wim Jautze dan ook na afloop.
De opening verliep stroef. De eerste doelpunten door Oliveo beantwoordde de tegenstander met tegendoelpunten. Bij de stand van 4-3 voor Oliveo ging de ploeg uit Pijnacker bouwen aan de ruimere voorsprong. Aanvankelijk lukte dit ook, maar de verdediging was niet steeds goed bij de les, zette te weinig druk op de slome aanvallen van Conventus en liet de cirkel teveel kansen toe. Conventus wist hier een aantal malen op eenvoudige wijze van te profiteren.De ruststand was 23-13 in het voordeel van Oliveo.

Tijdens de rust spraken team en coach af om veel meer druk op de aanvallen van Conventus te zetten en te jagen op balbezit. Dit leverde in de tweede helft een zeer groot aantal keren balbezit op voor de gretige ploeg uit Pijnacker, maar of het duiveltje meespeelde, Oliveo miste de ene na de andere snelle tegenaanval. Uit de bescheiden mogelijkheden die Conventus aanvallend nog kreeg, wisten ze te gemakkelijk de bal achter de Oliveogoalies te prikken. Ook onstonden irritaties bij Oliveo, omdat Conventus bij ieder tegendoelpunt in slaapverwekkend tempo, en onbestraft, naar de middenlijn kwam voor de beginworp. Ondanks de ruime overwinning was er geen tevreden gevoel bij de mannen uit Pijnacker, daarvoor waren er teveel schotkansen gemist en kreeg Oliveo teveel doelpunten tegen.
Het verschil is intussen teruggebracht tot eenentwintig punten en er resten nog drie wedstrijden om het verschil goed te maken. Zaterdagavond 23 maart tegen EHC uit in Leidschendam kan het eerste herenteam van Oliveo Handbal zich herkansen in de race om het kampioenschap. De wedstrijd begint om 20.30 uur in De Fluit.

Scorers: Wouter van de Coevering 7, Emiel van de Coevering 12, Johan Streng 6, Dennis van Bemmelen 4, Jan Robroeks 3, Roel de Jong 6, Steven van der Werff 7 en Edwin Nooijen 2.

Meer berichten