Logo telstar-online.nl
Heren 1 van Oliveo Handbal. Foto: Mieke van Veen
Heren 1 van Oliveo Handbal. Foto: Mieke van Veen

Handbalheren ontketend

  •   keer gelezen   Sport

Vlaardingen - Heren 1 van Oliveo Handbal was zondag 10 maart te gast bij HWC dat de derde plaats in hoofdklasse-D bezet. Een overwinning zou niet gemakkelijk worden. Oliveo kwam moeizaam uit de startblokken, weliswaar met een voorsprong van 0-2, maar even later stond er 8-3 op het scorebord in het voordeel van de thuisspelende ploeg.

De druk vanuit de opbouwrij haperde waardoor er te weinig ruimte voor schotkansen kwam. Bij een achterstand van 10-6 begon Oliveo onder stoom te komen en bij rust was de achterstand tot een punt verschil weg gewerkt. Doelman Bert Heemskerk was, met een aantal cruciale reddingen, ook een belangrijke schakel in de omslag. In het tweede bedrijf zette het team van coach Wim Jautze het goede spel door. Vanuit de opbouwrij kwam nu de benodigde druk en verdedigend begon de ploeg weer te swingen met Bert als betrouwbare doelman. Dit betekende dat er vrij regelmatig ballen werden onderschept, met snelle tegenaanvallen en doelpunten als resultaat. Op alle posities waren de mannen uit Pijnacker heer en meester en ze scoorden veel.

HWC moest het volledig afleggen tegen het snelle spel van Oliveo; het leek wel of Oliveo vleugels had gekregen en het moordende tempo was voor HWC niet meer bij te houden. Oliveo scoorde liefst 26 doelpunten in de tweede helft en won met 25-37. Het was genieten voor de meegereisde supporters. Snelwiek won van Volendam met dertien punten verschil, waarmee de concurrenten om de kampioenstitel Snelwiek en Oliveo momenteel gelijk staan. Snelwiek heeft echter een beter doelsaldo en kan daarmee een plaats in de promotiepoule naar de tweede divisie afdwingen. Voor Oliveo is het zaak de laatste vier wedstrijden te winnen en het doelsaldo in eigen voordeel om te buigen. Zaterdagavond 16 maart speelt HS1 om 20.30 uur tegen Conventus uit Zwijndrecht in de oude, vertrouwde ballonhal. Oliveo Handbal hoopt komend seizoen de nieuwe accommodatie in Keijzershof te betrekken.

Zaalkampioen
Met de overwinning op HVV haalde HA1 op 24 februari het zaalkampioenschap binnen. Het team van Marcel Broekarts en Monique van Winden speelt zondag 17 maart om 12.30 uur de laatste wedstrijd in de eerste klasse thuis tegen Gemini. Meer via www.oliveohandbal.nl.

Meer berichten