Logo telstar-online.nl
Foto’s: Vincent Lorist
Foto’s: Vincent Lorist

Dames B1 van Oliveo Handbal overtuigend kampioen

  •   keer gelezen   Sport

Pijnacker - Dames B1 stevende al het hele zaalseizoen af op een kampioenstitel. Het team had slechts één wedstrijd verloren. Zaterdag 16 februari was de grote dag van de kampioenswedstrijd tegen HVOS uit Spijkenisse.

Niets was aan het toeval overgelaten en de voorbereiding was tot in de puntjes verzorgd; haartjes blauw, tattoos op de armen en de juiste muziek klonk in de ballonhal om warm te lopen. De sfeer was prima en er was veel publiek op de wedstrijd afgekomen. Er was een gezonde spanning bij de meiden; de beer was nog niet geschoten. De uitwedstrijd in Spijkenisse was weliswaar met vijf punten verschil gewonnen, maar HVOS kan nogal eens verrassend uit de hoek komen. Zaterdag klopte alles en de tegenstander had geen schijn van kans. Oliveo kwam meteen vanaf het begin op voorsprong en gaf het niet meer uit handen. Het team speelde goed samen, bijna iedereen scoorde en de verdediging stond als een huis. Het publiek genoot in de volle ballonhal van een geweldige wedstrijd.

De coaches Wouter van de Coevering en Ingrid Bruinen hadden in de rust niet veel toe te voegen aan het spel. Iris in den Bosch, Lisa Meijndert, Charlotte Zijlmans, Lisan Duijvestijn, Stefanie Develing, Kelly van Velzen, Jill Haket, Eline van Dalen, Céline Lorist en Daniëlle Develing gingen vol zelfvertrouwen de tweede helft in. Het advies van de coaches was lekker het eigen spel te blijven spelen en te genieten van de wedstrijd. De meiden van Oliveo maakten veel combinaties en speelden gevarieerd tot het eind van de wedstrijd die strak geleid werd door scheidsrechter Martijn. Met de winst van 26-8 waren de punten binnen. Met vier punten voorsprong op concurrent Conventus was het kampioenschap in de zaal een feit. Bij het eindsignaal dat klonk na twee keer vijfentwintig minuten handballen, kon het feest beginnen. Er waren bloemen voor de trainers Lidie van de Coevering en Richard Spies en de coaches Wouter en Ingrid. Er waren vaantjes van het Nederlands Handbalverbond, speciaal gemaakte T-shirts en in de kantine ging het feest verder met een hapje en een drankje van de club. Ook kwam er nog een grote taart om het feest compleet te maken.

Het was de laatste wedstrijd van DB1 in de vertrouwde ballonhal. Het team speelt op 2 maart nog uit in Papendrecht en daarna begint het veldseizoen. Komend zaalseizoen hoopt Oliveo Handbal in de nieuwe sporthal in Keijzershof te spelen.

Meer kampioenskandidaten
Dit zaalkampioenschap van DB1 is het eerste. Heren A1 stevent ook recht af op de kampioenstitel in de eerste klasse. Het morste een punt in een gelijkspel en won verder alle wedstrijden. Het team van trainer/coach Marcel Broekarts staat vijf punten boven concurrent Westlandia. Het heeft nog drie wedstrijden te gaan tegen DWS, Gemini en het sterke Westlandia.

Dames 1 won zaterdagavond 16 februari swingend in een zinderende wedstrijd van concurrent Helius en staat nu nog slechts één punt onder de koploper DWS. In deze eerste klasse waarin de drie toppers voortdurend van plaats wisselen, is nog alles mogelijk. “Alles winnen en we zijn zaalkampioen”, is de slogan van trainer/coach Bemmel die het volste vertrouwen heeft in zijn hechte jonge team dat dit seizoen op volle toeren draait. Zondag speelt Dames 1 uit tegen Foreholte in Voorhout en probeert ook daar de punten af te snoepen.

De herenselectie speelt dit seizoen voor het eerst in de hoofdklasse-D en heeft de doelstelling om zich te handhaven ruimschoots gehaald. Het stond wekenlang bovenaan. Zaterdagavond 16 februari verloor het team van trainer/coach Wim Jautze echter van het fysiek sterk en ervaren Snelwiek. Beide teams hebben nu evenveel punten en het vervolg van de competitie zal uitwijzen of er nog een beslissingswedstrijd gespeeld gaat worden. Zondag 24 februari staat de uitwedstrijd tegen HVV’70 op het programma. Meer informatie via www.oliveohandbal.nl.

Meer berichten