Logo telstar-online.nl

RKDEO in actie tegen geweld

  •   keer gelezen   Sport

Nootdorp - In het kader van de algehele afgelasting aankomend weekend in het Nederlands amateurvoetbal, heeft voetbalclub RKDEO een alternatief programma opgezet voor haar A- B- en C-junioren (zowel jongens als meisjes teams).

Dit naar aanleiding van het verzoek van de KNVB om als club het issue van geweld binnen de lijnen bespreekbaar te maken. Dit is uiteraard een direct gevolg van het drama dat zich afgelopen weekend in Almere heeft afgespeeld en dat de in Berkel en Rodenrijs opgegroeide vlaggende voetbalvader, Richard Nieuwenhuizen (41) met de dood heeft moeten bekopen.

“De Nootdorpse voetbalclub heeft besloten om het bespreekbaar maken van deze tragiek te koppelen aan een sportieve invulling. Zo zullen de jeugdleden eerst met hun leiders, trainers en ouders plaatsnemen in de kantine om deze kwestie te bespreken en om het besef te kweken dat voetbal een spelletje is en dat agressiviteit niet tussen de lijnen thuishoort”, zo zegt organisator Nick van Duyn. “Vervolgens zullen alle jeugdleden richting de sporthal verhuizen om deel te nemen aan het RKDEO tafeltennis event.”

De jeugdleden zullen in toernooivorm deelnemen aan dit tafeltennis evenement, dat mede mogelijk is gemaakt door een aantal sponsoren van de club, zo werd het voorbereidende werk en de toernooiorganisatie verzorgd door Double Sports, leverde Tafeltennis Vereniging Pijnacker de tafeltennistafels, Sport 2000 Nootdorp de tafeltennisballen en Domino’s Pizza het vervoer voor de tafels.

Naast het tafeltennisgedeelte wordt er ook nog een gedeelte van de sportzaal ingericht met spellen op levensgroot formaat, zoals jenga, dammen, twister en mens-erger-je-niet. De maar liefst 13 C-elftallen zullen van 12.00 tot 15.00 uur op de club aanwezig zijn om het programma te volgen, de 4 A-elftallen en 8 B-elftallen zullen van 15.00 tot 18.00 uur deelnemen.

Meer berichten