Oliveo onderuit tegen Nieuwkoop

Sport 50 keer gelezen

Oliveo heeft helaas geen resultaat kunnen behalen tegen koploper Nieuwkoop. Na een 0-1 ruststand werd het uiteindelijke 0-2. Hierdoor blijft Oliveo in de onderste regionen bivakkeren. Nieuwkoop is door de winst ‘Herbstmeister’ geworden.

Na alle regen van afgelopen zaterdag werd het hoofdveld onspeelbaar verklaard. Oliveo is hierdoor gedwongen uit te wijken naar het kunstgrasveld voor de kantine. Nadeel van kunstgras is dat wanneer het hagelt, dit gemakkelijk blijft liggen. Scheidsrechter Waleveld keurde het veld dan ook niet goed. Oliveo was genoodzaakt om binnen een half uur het veld ‘hagel-vrij’ te maken. Met wat bezems was dit grotendeels gelukt, en zodoende kon er 15 minuten later dan gepland gestart worden.

De eerste helft was het vooral Nieuwkoop dat de bal had en het spel maakten. Nieuwkoop wist een veldoverwicht te creëren en had dit vooral op het middenveld. De middenvelders wisten elkaar blindelings te vinden en Oliveo was telkens een stap te laat. Dit overwicht resulteerde er dan ook in dat Oliveo achteruit begon te lopen en Nieuwkoop kansen kreeg. Doelman van Bergen Henegouwen wist een inzet van een van de aanvallers gelukkig te stoppen. Ook mocht Oliveo niet klagen toen een inzet vervolgens op de paal belanden. Oliveo daarentegen werd nauwelijks gevaarlijk en kon alleen met standaardsituaties voor het goal van Nieuwkoop komen. Het was dan ook wachten op de 0-1, en die kwam er ook. Een prima uitgespeelde aanval over rechts kwam via de ongrijpbare nummer 11 terecht bij de rechtsback van Nieuwkoop. Deze kon voor open goal de bal intikken. Met deze stand werd de rust ook ingegaan.

De tweede helft was nog maar kort van start toen Trieling zichzelf prima vrij speelden. Zijn schot werd echter uit de kruising gehaald door de doelman. Oliveo probeerde het maar kwam er simpelweg niet aan te pas tegen de koploper. Het middenveld van de heren uit Nieuwkoop was te sterk. Met zuivere passes en goede looplijnen liep Oliveo achter de feiten aan. Een enkele keer kwam Oliveo er goed uit, maar het laatste balletje viel niet goed. Oliveo kreeg het nog lastiger toen doelman van Bergen Henegouwen rood kreeg na aanhoudende opmerkingen tegen de scheidsrechter. Zo mocht Duijvestijn zijn handschoenen aantrekken. Waar hij eerst nog wat prima ballen pakten was hij kansloos bij een corner. Met een snoeiharde kopbal was het definitief voorbij: 0-2.

Oliveo was vandaag een maatje te klein voor de koploper. Het blijkt dat voor zo’n tegenstander iedereen top moet zijn, en willicht zelfs nog een beetje meer. Volgende week is de laatste wedstrijd voor de winterstop. Oliveo reist af naar Den Haag om te spelen tegen HVV. Gezien de ranglijst wederom een belangrijk duel. Hopelijk kan Oliveo met een goed gevoel de winterstop in gaan.