Logo telstar-online.nl
De hele club op de foto. Foto: Jan Willem van Eijk / De Beeldenstudio
De hele club op de foto. Foto: Jan Willem van Eijk / De Beeldenstudio

Zuid-Afrikanen bezoeken SV Nootdorp

  •   keer gelezen   Sport

Nootdorp - Afgelopen zaterdag 13 oktober om 13.00 uur arriveerden zeventien Zuid-Afrikanen en hun vier begeleiders bij SV Nootdorp.

’s Morgens hadden ze een programma bij RKDEO en ‘s middags kwamen ze voor een heerlijke lunch naar sportpark ’s Gravenhout. Daarna speelden ze een 4 tegen 4 toernooitje tegen en met jongens van de C van SV Nootdorp.

De teams bestonden uit twee Zuid-Afrikaanse en drie Nederlandse jongens. Al snel bleek hoe internationaal voetbal is, er werd goed samengespeeld zonder soms namen te weten. Met Nederlands en soms een beetje Engels konden de jongens met elkaar praten. Na anderhalf uur voetballen kreeg iedereen de groepsfoto, die aan het begin van de middag was gemaakt en het winnende team kreeg een SV-pet als extraatje. Het was een ontspannen en gezellige voetbalmiddag.

De Zuid-Afrikanen zijn tot maandag in Nederland. Gisteren waren ze in De Viergang om te zwemmen en te kickfunnen. Na afloop kregen ze een lunch met een broodje kroket. Ze hadden het nog nooit op maar vonden het heel lekker. Als dank zongen de jongens van veertien tot zestien jaar een mooi Afrikaans lied.

Het bezoek is georganiseerd door Stars in their Eyes dat is ontwikkeld door de Nootdorpse Zuid-Afrikaan Nic Jooste om de jeugd en de samenleving in Zuid-Afrika op een hoger plan te brengen. Meer in de Telstar/Eendracht van volgende week.

Meer berichten