Logo telstar-online.nl

Zaterdag 55e Ronde van Pijnacker

  •   keer gelezen   Sport

Pijnacker - Komende zaterdag 18 augustus is de niet weg te denken 55ste Pijnackerse Wielerdag. Vanaf 1958 is dat een aansprekend jaarlijks evenement waar mensen elkaar ontmoeten en intussen gezellig naar het wielrennen kijken.

Het is de laatste jaren steeds meer een evenement voor de inwoners van Pijnacker-Nootdorp en directe omgeving. De profs zijn niet meer te betalen en dus is er wat minder aanloop vanuit ‘de rest van Nederland’. Ofschoon de echte liefhebbers het parcours in Pijnacker-Noord altijd weten te vinden. Zoals ook de betere renners: ze weten dat er in Pijnacker premies te verdienen zijn. Daarom staan er zaterdag weer diverse nationale kampioenen aan de start.

Het wielercomité, bestaande uit Bert Bos, André Remmerswaal, Judith en Marco Bukman, Lia Gravesteijn en Ron Meijndert, mikt met de Ronde van Pijnacker vooral op de lokale belangstelling. Daarom is in samenwerking met de organisatie van de Ronde van Nootdorp een nieuw lokaal element aan de wedstrijdenreeks toegevoegd, namelijk een ploegentijdrit cq koppelkoers voor (familie)bedrijven. Vorige week was in Nootdorp de primeur met veertiende deelnemende viertallen en dat sloeg heel goed aan bij het publiek.

Net als bij de Dikke Banden Race en de koersen voor de trimmers staan ook bij de ploegentijdrit vooral ‘local heroes’ aan de start. Dat verhoogt de herkenbaarheid voor het publiek dat de laatste jaren de weg naar de Pijnackerse Wielerdag weer steeds beter weet te vinden. De gezelligheid komt op de eerste plaats. Daarom wordt het wielerfeest na de wedstrijden rond 21.00 uur voortgezet met een muziekfeest met de coverband Big Bird ter hoogte van de stand van De Guijter op de Meidoornlaan. Behalve De Guijter zijn ook Henk Patat en De Viergang met een natje en een droogje te vinden, langs het parcours. Stacey Lansbergen is zaterdag Miss Pijnacker.

Het programma
10.30 uur: nieuwelingen
11.30 uur: junioren
13.00 uur: elite-beloften
15.00 uur: amateurs
16.15 uur: vrije renners Westlandklassement
17.00 uur: trimmers
19.00 uur: ploegentijdrit
21.00 uur: afsluitend livemuziekfeest

Meer berichten