Logo telstar-online.nl

Dagboek Telstar Open 2012

  •   keer gelezen   Sport

Pijnacker - Op deze pagina zal de organisatie van het Telstar Open tennistoernooi elke dag een verslag schrijven met de laatste ontwikkelingen op en rondom de tennisbaan.

Het toernooi vindt plaats van 7 t/m 15 juli op het terrein van de tennisvereniging Pijnacker, Sportlaan 3. Iedere dag kunt u genieten van top tennis, met vier-drie partijen op de baan. Iedereen is van harte welkom.

Zaterdag 7 juli
Zaterdag 7 juli, de eerste stralende dag op het altijd gezellige Telstar Open. Half 10 stonden de eerste partijen op de baan in de zon. Op baan 6 werd een spannende pot gespeeld tussen Marien. Dongstra - Anouk Kluiters en Marjolein Kreuk - Stephan Flik. Marien Dongstra ging letterlijk strijdend ten onder in dit duel. Ondanks dat we genoten van het lekkere weer, beviel het C. J. van Lit minder. Hij kon in zijn tweede partij van de dag de hitte niet meer verdragen en moest helaas zijn wedstrijd opgeven. Niet alleen door het weer werden er wedstrijden opgegeven, maar ook door vele blessures. Zo ging Muriel den Tuinder naar huis met een zweepslag en kreeg Nikai Visser te maken met een hamstring blessure. Het was een prachtige dag met 45 potjes tennis. Morgen staan er weer leuke partijen op de planning, dus kom gezellig kijken!

Zondag 8 juli
De zondag begon erg mooi, echter gooide de regen al snel roet in het eten. Mede dankzij de Smashcourt banen konden vrijwel alle wedstrijden toch gewoon doorgaan. Steven de Jager begon zijn wedstrijd met de legendarische quote: "Ik ben klaar voor de 400m borstcrawl". Het werd voor S. de Jager & P. Mezenberg helaas een veegpartij (6-0/6-1). Zij gaven aan wel te komen schitteren op de feestavond net als vorig jaar, waar wij als wedstrijdleiding natuurlijk erg naar uit kijken. De familie Bontjes maakte er ook een heel spektakel van tegen de jeugdige Pijnackernaren, S. van Buytene en D. van Rheenen, die uiteindelijk het onderspit dolven. Tot slot willen wij eindigen met een compliment aan al onze deelnemers die erg veel geduld hebben opgebracht tijdens de regen pauzes.

Maandag 9 juli
Waar de zondag regenachtig eindigde, was de maandag des te mooier. Een hele avond toptennis op het park met een flink aantal spannende en hoogstaande wedstrijden. Zo hebben E. Berger & B. Buis tegen A. vd. Kraan & M. Phillipens flink gezweet en gestreden, waar eerst genoemde er uiteindelijk met de winst vandoor gingen. Ook stonden er twee potjes in de HE2 op het programma. Jeroen Nigten nam het in de B poule op tegen Tim van Leeuwen, waar Tim zege vierde met 6-4 6-2. De andere wedstrijd in de HE2 kwam uit de A poule, waar Senne Braun in een zenuwslopende wedstrijd Glenn Resodihardjo met 7-6 7-6 wist te verslaan. De avond werd afgesloten met twee bikkel partijen die pas na middernacht van de baan kwamen.

Dinsdag 10 juli
Jawel mensen, dag 4 van de Telstar Open is vandaag officieel van start gegaan met een prachtige buienradar in het vooruitzicht. Met een druk programma voor de boeg is de toernooileiding hard aan de slag geweest met de planning en andere zaken. Zo heeft de keukenploeg weer voor heerlijke maaltijden gezorgd. De dag begon met een mooie pot op het "centre court" baan 3 tussen onze eigen Steff van Buytene en Leon Braat. Ondanks de drie matchpoints aan de kant van Steff wist Leon Braat zich toch te kwalificeren voor de volgende ronde! Later op de avond wist Leon Braat zich wederom een ronde verder te slaan in de Telstar Open. Vandaag stonden er veel mooie partijen op het programma. Zo stonden er twee Gemengd 3 partijen op baan 7 en 4. Ook de herendubbel partij op baan 9 zorgde voor het nodige publiek die onder het genot van een biertje genoot van het mooie tennis. Jurren van Vondelen (winnaar vorig jaar) liet een prachtig staaltje tennis zien op baan 9 in de herendubbel samen met Glenn die bezat over een reactievermogen waar Ho chi pang nog een puntje aan kan zuigen. Terwijl de avondklok 12 uur sloeg stonden er nog drie partijen op de baan waaronder de enige echte Adri van der Kraan op baan 4. Op baan 11 en 12 werden vandaag twee erg lange partijen gespeeld wat zorgde voor de nodige baanbezetting. De sfeer was weer goed aanwezig vandaag met de prachtige brandende fakkels rondom het TVP clubhuis. De avond was weer zeer geslaagd. We kijken met ze alle uit naar morgen!

Woensdag 11 juli
De dag begon vandaag verrassend goed met een zonnetje. Naast een klein buitje tussendoor hebben we het de hele avond droog weten te houden! Hierdoor hebben we alle wedstrijden op tijd kunnen spelen. Peter Boers heeft lang op een van onze gravelbanen gestaan en heeft op baan 7 zijn overwinning geboekt met 6-7 7-5 6-3. Hij mag de komende dagen nog schitteren op het toernooi! In de heren enkel 3 wist Andre de Mos een spannende driesetter te winnen van Jim van Haastrecht. Na middernacht waren er nog drie partijen bezig waardoor het nog lang gezellig is geweest in en rond het clubhuis! Morgen staan er weer mooie partijen gepland en we gaan ervan uit dat de weergoden ons net zo goed gezind zijn als vandaag!

Donderdag 12 juli
Regen, slechte voorspellingen, sneeuw, hagel en onweer stonden vandaag op het programma. Gelukkig viel het allemaal mee, en werd het een stralende dag. Alle partijen zijn gespeeld,en we waren vandaag voor de verandering op tijd klaar. Er zaten spannende wedstrijden tussen, waarvan veel eindigden in 3 sets. Een van de mooiste partijen vandaag was de HE2 op baan 9. Senne Braun en Jurren van Vondelen hebben hard gestreden, waarbij Jurren uiteindelijk met de winst naar huis ging. De DE3 leek een spannende partij te worden, maar eindigde met 7-5 6-2 waarbij Eline Keur er met de winst vandoor ging en Kayleigh de Haan helaas uitgeschakeld werd. Kevin Liu was de pechvogel vandaag, hij leek in de 2e set te gaan winnen met een 5-2 voorsprong, maar kreeg kramp in zijn hand, waardoor hij de strijd op heeft moeten geven in de 3e set. Wouter Molenkamp heeft hierdoor gewonnen. Het was al met al een mooie dag, waarop veel wedstrijden zijn gespeeld en zeker ook erg veel publiek is komen kijken. Het zonnetje scheen volop, hopelijk een goed teken voor de komende dagen. We gaan met goede moed en hoop op zonneschijn de laatste dagen tegemoet. Morgenavond staat de feestavond met DJ Miesta op het programma, we hopen jullie allemaal vroeg op de avond langs de banen te zien, en later op de avond met de voetjes van de vloer.

Meer berichten