Foto's: Mieke van Veen
Foto's: Mieke van Veen

Oliveo Handbal vertegenwoordigd op het NK

Sport 18 keer gelezen

Amsterdam - Zaterdag 12 mei was het NK-handbal in Amsterdam voor de Afdelingsselecties Jong waar teams handbaltalenten uit de diverse regio’s het tegen elkaar opnemen.

Na alle zware voorselecties van de afdeling Zuid-Holland hadden Jari Boer en Nick Botermans van Oliveo Handbal zich een plaatsje veroverd in de selectie die afgevaardigd werd naar de Nederlandse Kampioenschappen. C-speler Jeroen Markus had het in de keepersselectie ook ver geschopt.

Voorafgaand aan dit toernooi is er hard getraind. Er vonden oefenwedstrijden plaats waarbij Nick meerdere keeperstechnieken aangeboden kreeg. Jari moest het spel als middenopbouwer uitzetten. Ook hebben de jongens een driedaagse stage in het Limburgse Panningen als zeer leerzaam ervaren. Zuid-Holland begon met goede inzet aan het toernooi om het Nederlandse Kampioenschap in de gevulde Amsterdamse Sporthallen Zuid. Trotse ouders en een schare fans waren meegereisd.

De heren zaten in een poule van zes met onder andere Midden-Nederland en Brabant. Na vier gewonnen wedstrijden moest Zuid-Holland de finale tegen het sterke Limburg spelen. Na een spannende strijd - tot de rust ging het nog gelijk op - verloor Zuid-Holland. Zij hebben echter een mooie tweede plaats behaald! De meiden van Zuid-Holland behaalden wel de eerste plaats. Zuid-Holland plaatst zich hiermee duidelijk op de handbalkaart van Nederland.

Tot zijn grote verrassing hoorde Nick na afloop van het toernooi zijn naam omroepen. Hij mocht in de rij gaan staan van genomineerde beste keepers van Nederland. Ook al ging de prijs naar een ander, Oliveo Handbal is er trots op zo’n keeperstalent in huis te hebben.

 

Uit de krant

Uit de krant