Lisa houdt haar doel schoon. Foto: Mieke van Veen

Handbaldames overklassen koploper

Sport 135 keer gelezen

Pijnacker - Zondagmiddag 6 mei stond de klapper van het veldseizoen op het programma van de handbaldames van Oliveo; de wedstrijd tegen de nog ongeslagen koploper DIOS uit Den Hoorn. Oliveo zit in een goede flow; het team van coach Henny van Bemmelen en begeleidster Monique Lorist verloor dit kalenderjaar nog geen wedstrijd in de competitie. De ploeg straalde dan ook zelfvertrouwen uit in deze wedstrijd. Ze wilden weer winnen en lieten dat overtuigend en eendrachtig horen in de yell.

Het was DIOS dat goed opende en het eerste punt scoorde na een minuutje gespeeld te hebben. Oliveo begon weifelend en miste de nodige kansen. Toch werden tegen deze stugge tegenstander genoeg kansen gecreëerd, het ontbrak alleen nog aan een goede afronding. Jeanet Hogervorst maakte de stand gelijk na bijna vijf minuten gespeeld te hebben. DIOS scoorde twee keer achter elkaar. Sophie de Jong en Melissa van der Hoeven misten beiden hun strafworp. Daarna kwam Oliveo beter in hun spel; de ene na de andere snelle uitval kwam tot een goed einde. Na een score van Shanna Némethy maakte Rianne van der Helm wederom de gelijkmaker. DIOS kon weer twee punten uitlopen, mede door het missen van een aantal strafworpen. Inge van der Ende kwam ongelukkig ten val en viel geblesseerd uit. Later bleek in het ziekenhuis dat ze het gips in moest vanwege een gebroken pols.

Sabrina van Kester kreeg haar debuutinval en liet gelijk haar visitekaartje zien door te scoren. De gelijkmaker van Sophie de Jong volgde er direct op. Een uitstekend keepende Lisa Loomans groeide steeds meer in de wedstrijd en ze hield de meest onmogelijke ballen tegen. Maar ook het sterk blokken van de Oliveodames dreef DIOS regelmatig tot wanhoop. De laatste zeven minuten nam Oliveo overtuigend een voorsprong. Dit werd ingezet door Jeanet die ‘eindelijk’ een strafworp wist te benutten voor Oliveo. Doelpunten van Sabrina en Melissa brachten de ruststand op 10-6.

De tweede helft ging Oliveo voortvarend van start met twee doelpunten van Rianne van der Helm, gevolgd door Ingrid Bruinen. Jeanet bleef koelbloedig in het nemen van strafworpen en ze zou ze alle vier benutten. Het was al snel te merken dat DIOS op was in de tweede helft. Er waren twee meiden geblesseerd uitgevallen en zij hadden nog een wissel over. Ze hadden niet veel meer in te brengen en over het geheel had Oliveo de koploper op alle fronten al overklast. Ook al lag de overwinning in handbereik het was wel zaak om heel te blijven. DIOS kwam iets dichterbij, maar door scores van Ingrid en Sophie was de stand na dertien minuten 16-10.

In het middenstuk misten beide partijen het een en ander, vooral aan de kant van DIOS mede door super keeperswerk van Lisa. Jeanet scoorde vier keer achter elkaar, waarvan drie strafworpen en met nog anderhalve minuut op de klok was de stand 20-12. De laatste break-out mochten de DIOS-meiden lopen waarmee de eindstand 20-13 werd. DIOS kon hun kampioenschap niet vieren. Oliveo kon weer met opgeheven hoofd het veld verlaten en trots nagenieten van een mooie prestatie. Scorers: Jeanet 7, Sophie 3, Rianne 3, Sabrina 2, Melissa 2, Ingrid 2 en Shanna 1. Zondag 20 mei speelt Dames 1 om 13.20 uur thuis tegen Conventus 1.

Handbalinstuif
Op zaterdag 12 mei kunnen de basisschoolleerlingen van groep 3 t/m 8 van 10.00 tot 11.00 uur gratis deelnemen aan de laatste instuif. De training wordt verzorgd door enthousiaste jeugdtrainers. De instuif is ook bedoeld om te oefenen voor het Schoolhandbaltoernooi dat dit jaar plaatsvindt bij Oliveo Handbal op 18 mei 2012.