Logo telstar-online.nl
Kevin thuis tegen Hellas. archieffoto: Mieke van Veen
Kevin thuis tegen Hellas. archieffoto: Mieke van Veen

Handbalheren geven visitekaartje af

  •   keer gelezen   Sport

Den Haag - Het was zondag 25 maart eindelijk weer eens genieten bij een wedstrijd van de herenselectie van Oliveo Handbal. In Den Haag was de ploeg uit Pijnacker te sterk voor Hellas 3 en het won met de alleszeggende cijfers van 22-31.

De ploeg is in het kalenderjaar 2012 aan het tobben met de vorm, maar liet nu zien het handballen nog niet verleerd te zijn. Oliveo verwachtte flinke weerstand van de Haagse routiniers. Bij verlies zou Hellas degraderen naar de eerste klasse afdeling. Daarnaast wist Oliveo nog nooit te winnen in de Hellashal.

In een enigszins aangepaste basisopstelling, waarin ruimte was gemaakt voor Kevin van der Hoeven en de weer herstelde Roel de Jong, begon Oliveo goed aan de wedstrijd. Het bekende aanvalsspel van Hellas werd goed opgevangen, terwijl Oliveo in aanvallende zin regelmatig de ruimtes wist te vinden via de flanken. Nadat Kevin van der Hoeven de score had geopend, kwam Hellas op een 2-1 voorsprong.

Hierna namen de bezoekers het initiatief over, maar tot 6-6 ging het gelijk op. Johan Streng zette Oliveo weer op een 6-7 voorsprong, waarna Steven van der Werff en Roel de Jong de voorsprong vergrootten tot 6-9. Hellas schakelde vervolgens over op mandekking van Dennis van Bemmelen, maar via een tactische omzetting en de inbreng van broer Mike, was het juist Oliveo dat profiteerde van de ruimtes die op rechts ontstonden. Toch lukte het de thuisploeg om op kracht nog voor de rust de aansluittreffer tot stand te brengen. Via 9-12 gingen de ploegen met 12-13 de rust in.

In het begin van de tweede helft deelde Oliveo gelijk een beslissende tik uit. Vanuit een offensieve dekking en prima aanvalsspel liep het Pijnackerse team uit naar 12-16, om vervolgens via 14-16 een alleszeggende 14-20 voorsprong te nemen. In een bijna foutloze tweede helft was het genieten van het spel van Oliveo en ging er eigenlijk weinig mis. Als een geoliede machine walste de ploeg over Hellas heen en Oliveo kende geen zwakke plekken. Zo af en toe kon Hellas wat terugdoen, maar in de meeste gevallen strandden hun pogingen al in de dekking en anders was daar altijd weer de betrouwbare sluitpost Bert Heemskerk.

De voorsprong bleef lang op een doelpunt of vijf steken, maar in de slotfase kreeg Oliveo nog volop mogelijkheden om de score verder uit te bouwen. Uiteindelijk zegevierde het team van trainer/coach André de Waal met 22-31; Oliveo kon zeer tevreden het Haagse strijdtoneel verlaten.
Zaterdagavond 31 maart speelt Heren 1 de laatste zaalwedstijd in de regioklasse C om 20.30 uur thuis tegen koploper SOS/Kwieksport. Welp van de Week is Roos Meijndert.

Vertrek André de Waal
Na vijf succesvolle seizoenen heeft trainer/coach André de Waal besloten afscheid te nemen van Oliveo Handbal. De afgelopen vijf jaar heeft hij met succes en met veel wederzijds plezier de herenselectie getraind en gecoacht. Vanuit de eerste klasse is het team uit Pijnacker hogerop geraakt in de regioklasse. De resultaten in 2012 zijn wat teleurstellend geweest, maar al met al komt het team goed mee met de teams in de middenmoot. André vindt het tijd voor vernieuwing. Hij maakt het seizoen af bij de club. Op het veld zal Heren 1 nog aan de bak moeten om behoud in de eerste klasse veilig te stellen.

Hanse Cup
Met de paasdagen speelt Heren 1 traditioneel op een toernooi in het buitenland. Na Italië, Tsjechië, en Berlijn staat nu Hamburg op het programma. Oliveo hoopt een goed resultaat te behalen op het internationale toernooi om de Hanse Cup. Meer via www.oliveohandbal.nl.

Meer berichten