Logo telstar-online.nl

Gemengd D1 van Oliveo handbalkampioen

  •   keer gelezen   Sport

Pijnacker - Zaterdagochtend 17 maart is Gemengd D1 ongeslagen zaalkampioen geworden na een ruime overwinning op Savosa. Het kampioenschap was woensdagavond 14 maart al bezegeld, na een ontzettend spannende wedstrijd tegen Snelwiek. De teams gingen gelijk op, maar gelukkig kon Oliveo in de tweede helft de voorsprong vergroten.

Na de wedstrijd tegen Savosa in een volle ballonhal werd GD1 uitbundig gehuldigd door het bestuur van Oliveo, de trotse (groot)ouders en vriendjes en vriendinnetjes. In het zaalseizoen heeft het team dat bestaat uit vier jongens en vier meiden alle wedstrijden gewonnen. De meesten handballen al voor het tweede jaar met elkaar, onder leiding van Sander van Driel en Yvonne Meijndert. De spelertjes kunnen het binnen en buiten het veld goed met elkaar vinden en dat is terug te zien in hun spel.

Opschoonactie
Zaterdag en zondag 17 en 18 maart is in het kader van NL Doet met subsidie van het Oranje Fonds de accommodatie onder handen genomen onder leiding van de commissie vrijwilligerszaken. De belijning op het buitenveld is weer zichtbaar, het clubgebouw is opgeschoond, de ramen zijn gezeemd en het onkruid is verwijderd. Jong en oud stak de handen uit de mouwen.

Bestuurswisseling
Woensdagavond 21 maart was de ALV bij Oliveo Handbal. Naast het laatste nieuws over de contributie en de accommodatie in Keijzershof was er ook een bestuurswisseling. De vereniging nam afscheid van secretaris Jacqueline van der Ploeg en penningmeester Tim de Boer. Voorzitter Ron van der Ploeg stelde Mieke van Veen voor als secretaris. Vice-voorzitter Arthur van Opzeeland en bestuurslid Technische Zaken Christian Haket blijven op hun post. Voorzitter van de projectgroep nieuwbouw, Sjoerd Sliggers, gaf een beeldende impressie van de nieuwbouw. Fysiotherapeut Ruud Lindenburg vertelde op een boeiende wijze hoe blessures te voorkomen en te behandelen en over de voor- en nadelen van kunstgras voor het handbalspel. Het net uitgekomen magazine . LIVE. met als thema ‘Samenwerken’ oogstte bewondering van een ieder.

Spelregeltest en instuif
Zaterdag 24 maart kreeg de jongste jeugd een gezellige en leerzame spelregeltest, afgewisseld met een partijtje handbal. Binnenkort beginnen de instuiven voor de jeugd om kennis te maken met de veelzijdige en gezellige handbalsport. Op 14, 21, 28 april en op 12 mei is de basisschooljeugd welkom om gratis en vrijblijvend mee te komen trainen van 10.00 uur - 11.00 uur op de accommodatie aan de Monnikenweg. De instuiven zijn ook bedoeld als voorbereiding op het Schoolhandbaltoernooi.

Het Zijlijntoernooi op zaterdagavond 14 april is tevens de start voor het gezellige veldseizoen.

Hanse Cup
De heren- en damesselecties maken zich op voor het buitenlandtoernooi, ditmaal reist de groep af naar Hamburg. Meer via www.oliveohandbal.nl.

Foto: Gemengd D1 zaalkampioen met Yvonne Meijndert, Andy Botermans, Sem van Driel, Rens van Halderen, Perry van Rijn, Indy van Winden, Lisa van Leeuwen, Roos Meijndert, Britt de Kroon en Sander van Driel. (Foto: Henk van Rijn)

Meer berichten