Logo telstar-online.nl
Foto: Dylan Lorist
Foto: Dylan Lorist

Nog meer handbalkampioenen bij Oliveo

  •   keer gelezen   Sport

Poeldijk - Zondag 18 maart speelde Dames 1 onder leiding van trainer/coach Henny van Bemmelen en begeleidster Monique Lorist de kampioenswedstrijd tegen Verburch. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Verburch had al bewezen een waardige tegenstander te zijn door bijna alle thuiswedstrijden te winnen en vorige week verdiend de punten te pakken bij Ventura waardoor Oliveo alleen bovenaan stond.

Zaterdagochtend had het damesteam eerst de kantineramen binnen en buiten eens flink onder handen genomen in het kader van NL Doet. Het werk zorgde voor de nodige teambuilding en ontspanning. Zondagmiddag 18 maart vertrokken de handbaldames na een teamontbijtje per kwibus naar Poeldijk. Natuurlijk was er spanning voor de wedstrijd, maar dat daarom de shirtjestas vergeten moet worden?? Gelukkig kon de bus bij de tweede rotonde weer terug. De concentratie was verder goed.

Met de wijze woorden van coach Bemmel dat er vooral genoten moest worden, begonnen de dames toch ietsiepietsie nerveus aan de wedstrijd. Na ruim twee minuten was het openingsdoelpunt voor Verburch, snel gevolgd door een doelpunt van Inge. Na scores van Rianne, Jeanet, Ingrid en Shanna en een strafworpmisser van Verburch was de stand na tien minuten 1-5 voor Oliveo. Helaas had Oliveo na de flitsende start een zwak middenstuk waardoor Verburch wat terug kon komen. Maar vooral Aniek was trefzeker in dit stuk en ze kon de schade beperkt houden. Na twintig minuten was de stand 5-9. Sanne scoorde fraai vanuit de hoek, maar ook Monique liet zich niet afleiden door het enthousiaste publiek en scoorde koelbloedig zowat vanaf de achterlijn. Met een ruststand van 11-13 was de klus nog lang niet geklaard.

Oliveo moest toch proberen relaxter te spelen. Vooral het blokken moest een sterk punt worden om zo Verburch te ontmoedigen. Inge ging voortvarend van start door binnen een minuut te scoren. Ook nu weer wist keepster Danique een strafworp te stoppen. Zij zou zo groeien in de tweede helft dat ze bijzonder waardevol voor het team zou zijn. Maar Verburch gaf niet op en wist na acht minuten Oliveo op een punt genaderd te zijn. Sophie was koelbloedig in het nemen van de strafworpen en benutte ze alle twee. Ondanks dat ze tweemaal door haar enkel was gegaan, nam Shanna haar team op sleeptouw en ze scoorde drie keer, waarmee de stand na zeventien minuten 15-20 was. Keepster Danique bleef koel en stopte op geweldige wijze een break out. Verburch was gebroken en mede door twee fraaie treffers van Laura bleef Oliveo op veilige afstand. In de laatste minuut stond iedereen van Oliveo op de banken. Het laatste punt mocht voor Verburch zijn, het kampioenschap was binnen. Het bestuur kon de bloemen uit gaan delen.

Het publiek dat in groten getale aanwezig was, genoot mee van het kampioenschap. Eenmaal terug met de kwibus ging het feest bij Oliveo verder. Later op de avond was er nog een toost met bubbels in Het Witte Huis, dank voor deze spontane traktatie. Het feest ging door tot in de kleine uurtjes.
Scorers: Shanna Némethy 5, Sophie de Jong 3, Inge van der Ende 3, Aniek Markus 3, Rianne van der Helm 2, Sanne van der Ende 2, Laura Zuijdgeest 2, Ingrid Bruinen 2, Jeanet Hogervorst 1 en Monique van Winden 1

Handbalheren in middenpositie
Leidschendam - Het zaalseizoen bij Oliveo Handbal is bijna voorbij. De handbalheren die het seizoen zo voortvarend gestart zijn en wekenlang de koppositie vast konden houden in de regioklasse onder leiding van trainer/coach André de Waal slaagden er zaterdagavond 17 maart weer niet in de wedstrijd te winnen. EHC uit Leidschendam was de sterkere ploeg. Met rust stond het 14-10 en de bezoekers uit Pijnacker werden met 28-22 terug verwezen en lijken een hoge klassering dit seizoen te kunnen vergeten. Opvallend genoeg was het juist het sterke punt van de ploeg dat het liet afweten, namelijk de aanval. Waar Oliveo regelmatig zo’n dertig treffers weet te produceren, kwam het nu niet verder dan slechts 22 doelpunten. Aanvallend speelde Oliveo te weinig samen om aanspraak te maken op een betere afloop. Zondag 25 maart speelt Heren 1 om 13.15 uur uit tegen Hellas.

NL Doet
Oliveo had de lente in de bol. Onder leiding van de commissie vrijwilligerszaken hebben veel vrijwilligers de accommodatie opgeschoond. De ramen zijn gezeemd en de belijning op het buitenveld is geverfd met subsidie van het Oranje Fonds in het kader van NL Doet. Bureau Vrijwilligerswerk vereerde de club met een bezoek en zag dat de accommodatie flink onder handen werd genomen. De handbalclub is klaar voor het gezellige veldseizoen. Foto’s van de opschoonactie zijn elders via Telstar Online te vinden. Meer over Oliveo en foto’s via www.oliveohandbal.nl.

Zaalkampioenen: Charlotte van Hensbergen, Laura Zuijdgeest, Sanne van der Ende, Danique van Lokven, Sophie de Jong, Monique van Winden, Inge van der Ende, Jeanet Hogervorst, Ester Reeuwijk, Anita van der Toolen, Rianne van der Helm, Lisette Ruigrok, Tara van der Kleij, Shanna Némethy, Aniek Markus, Ingrid Bruinen en Lisa Loomans. Vooraan het trotse koppel Bemmel en Monique.

Meer berichten