Steven van der Werff met een sprongschot. Foto: Vincent Lorist

Handbalheren strijdend ten onder

Sport 76 keer gelezen

Pijnacker - De heren van Oliveo Handbal spelen een ongelooflijke zaalcompetitie. Nadat de ploeg van trainer/coach André de Waal met de jaarwisseling nog als koploper te boek stond met maar liefst negen overwinningen op rij, heeft het team nu kennis gemaakt met de keerzijde van de medaille. In deze jaargang wist de ploeg uit Pijnacker nog maar één keer te winnen. Het team is inmiddels afgezakt naar de vierde plaats.

Zaterdagavond 25 februari bleek ook het tegen degradatie vechtende Aristos uit Amsterdam te sterk voor Oliveo. De thuisploeg begon sterk aan het duel, getuige de 6-1 voorsprong. Het vervolg was dramatisch. De ploeg miste maar liefst tien open kansen en raakte hierdoor in de problemen. De aanvallende onmacht had ook zijn weerslag in de verdediging en de bezoekers kwamen via 8-8 weer op gelijke hoogte. In de resterende speeltijd van de eerste helft werd Oliveo aan alle kanten voorbij gelopen en was het bij de rust al op een 12-18 achterstand gezet.

Pas na een minuut of tien in de tweede helft kwam het vuur terug bij de thuisploeg. Opvallend genoeg leek junior Mike van Bemmelen de aanjager van het team, maar de achterstand was inmiddels al opgelopen tot 15-24. Met de aanvallende impulsen van Wouter van de Coevering en Johan Streng begon Oliveo aan een ongekende inhaalrace, die bijna succesvol was, maar stokte bij 25-25. De thuisploeg had dan ook nog eens de pech dat een strafworp van Danny Ruigrok werd afgekeurd wegens een technische fout. De opmars had echter te veel kracht gekost en nadat Van de Coevering met een blessure het veld moest verlaten, was het venijn uit het Oliveospel verdwenen.

Aristos scoorde vervolgens drie keer op rij, kwam op voorsprong met 25-28 en leek de wedstrijd alsnog te beslissen. Met de één-tegen-één verdediging was Oliveo ook succesvol en het kwam tot een spannende slotfase. Maar ook bij 29-30 was het Oliveo niet gegund om zelfs maar een puntje over te houden aan het duel, want de Amsterdammers tekenden voor de eindscore van 29-31. Ondanks het verlies had Welp van de Week Kim Kegge een fantastische avond gehad.

Zondag 4 maart speelt Heren 1 om 14.00 uur de uitwedstrijd tegen Delta Sport in Zierikzee. Delta Sport staat met een iets beter doelsaldo net boven Oliveo op de derde plek.