Samuel op weg naar vijf treffers. Foto: Mieke van Veen
Samuel op weg naar vijf treffers. Foto: Mieke van Veen

Handbalheren kerstkoploper in de regio

ma 19 dec 2011, 15:12 Sport 5 keer gelezen

Pijnacker - De heren van Oliveo Handbal sluiten het kalenderjaar in de Regionale Klasse C als koploper af. Met achttien punten uit tien duels heeft het team twee punten voorsprong op het Haagse SOS/Kwieksport. Deze belangrijke wedstrijd staat op het uitprogramma op 7 januari 2012.

Zaterdag 17 december bleef het succesvolle team overeind in de laatste wedstrijd van dit jaar. Thuis moest Oliveo het opnemen tegen het geroutineerde Hellas 3 uit Den Haag, een ploeg waar het in voorgaande seizoenen nog nimmer van wist te winnen.

In de wedstrijd bleek al gauw het verschil in handbalstijl. De bezoekers deden het op zijn gemakkie, terwijl de thuisploeg met veel snelheid wenste te spelen. Na een goede start van 5-2 lukte het Oliveo niet om de tegenstander op de pijnbank te leggen. Slordig aanvalsspel en het missen van doelkansen waren hier de voornaamste oorzaak van. Ook had Oliveo het moeilijk met de rechteropbouwer van Hellas, die telkens vrij door kon lopen en doeltreffend kon uithalen. Mede door zijn doelpunten kwamen de bezoekers weer terug in de wedstrijd tot 9-8. Verder liet Oliveo het niet komen. Dankzij drie fraaie treffers van Samuel Luscuere werd de score vergroot naar 12-9. Het was 15-12 bij rust.

In de tweede helft was Oliveo heer en meester. Onder aanvoering van Wouter van de Coevering werd er uitstekend als één team verdedigd. De gevaarlijke nummer 20 van Hellas kreeg veel minder ruimte. Door druk te zetten op het aanvalsspel van de tegenstander kwam Oliveo snel in balbezit, zodat uit de break-out makkelijk gescoord kon worden. Aanvallend zat er meer variatie in het spel, zodat de hoeken vrij gespeeld konden worden, waar Rutger Sliggers en Kevin van der Hoeven wel raad wisten met hun kansen.

Vanaf 16-12 ging het hard. Bij de ruime voorsprong van 25-19 kreeg juniorkeeper Koen Franke ook weer de gelegenheid zijn ‘kunsten’ te vertonen. Hij deed dit met verve door een aantal fraaie stops. Via 30-20 eindigde de wedstrijd in een 32-22 overwinning. Welp van de Week Twan Klompé had zichtbaar genoten van de wedstrijd. Meer via www.oliveo handbal.nl.

 

Uit de krant