Afbeelding

RKDEO steviger op de tweede plaats

wo 7 dec 2011, 17:44 Sport

Nootdorp - RKDEO heeft duidelijk de juiste richting te pakken. Twee weken geleden klopte het koploper Wilhelmus in Voorburg met 3-0 en afgelopen zondag ging Alphen met een 4-0 nederlaag terug naar huis. Omdat Wilhelmus nu wel won, blijft RKDEO voorlopig op de tweede plaats staan.

“We hebben afgelopen donderdag met 36 man getraind. Iedereen is fit en iedereen wil spelen. Zo werkt het als je in de top meedoet,” vatte trainer Martin de Graaf de afgelopen dagen samen. De Nootdorpse trainer kon de basiself van twee weken geleden zo weer invullen en dat geeft de huidige kracht van RKDEO aan.

Met bijvoorbeeld Marcel van der Spek, Wesley Epskamp en Twan Greeve op de bank beschikt De Graaf over invallers, die eigenlijk ook in de basis kunnen staan. Het is dus dringen voor een plekje in het elftal, waarbij De Graaf ook direct liet merken “geen egootjes in het team te kunnen gebruiken”.

Aanvallen over veel schijven
In dat opzicht wordt hij de laatste weken op zijn wenken bediend, want de goals zijn regelmatig het gevolg van aanvallen over veel schijven. Nadat Mitchell Tonkes in de vijfde minuut een kopbal van Alphen-verdediger Lars Kooij net voor de doellijn wist weg te werken, nam RKDEO al snel het initiatief over.
Kansen voor Rob van Hagen, Jacco Wevers en Tonkes bleven nog onbenut, maar in de twintigste minuut was de 1-0 al een feit. Jacco Wevers ontfutselde de bal aan een tegenstander, Michel Rolvink zorgde voor een goede voorzet en nadat Jevon Blijd eerst met een spectaculaire omhaal alleen veel lucht verplaatste, bleef hij toch op de been en bediende Rob van Hagen, 1-0.

Nonchalant samenspel
Nog voor rust stond ook de 2-0 op het bord. Nu een voorzet van Wevers, een geplaatste kopbal van Blijd, die via de paal weer in het veld kwam en andermaal het laatste tikje van aanvoerder Rob van Hagen, 2-0. En omdat Michel Rolvink kort daarna na een perfecte voorzet van Blijd van dichtbij niet verder kwam dan een enorme knal tegen de onderkant van de lat, bleef de schade voor Alphen tot 2-0 beperkt.
Na de thee kwamen de bezoekers tot een aantal mogelijkheden, waarbij soms het wat al te nonchalante samenspel in de RKDEO-defensie debet aan was. Doelman Niels van Schie bleef overeind bij een inzet van Erwin Blonk en Jeroen van de Sande greep bijtijds in voor de doorgebroken Joey van den Berg kon uithalen.

Wedstrijd in het slot
Tussen die mogelijkheden door had Michel Rolvink, opnieuw na een assist van Wevers, de wedstrijd met de derde treffer al definitief in het slot gegooid. Echt spannend werd het dan ook niet meer en het was voor Alphen bovendien een extra tegenslag, dat doelman Dullemans geblesseerd naar de kant moest. Van den Berg trok de keeperstrui aan en nam zijn plek in het doel over. Moeilijke ballen kreeg de invaller-doelman niet meer te verwerken, al moest hij toch een keer buigen voor het slotakkoord van Jacco Wevers. Op aangeven van invaller Marcel van der Spek pikte topscorer Wevers kort voor tijd toch zijn doelpunt nog mee: 4-0.

Het verslag van RKDEO-Alphen is door een ‘technische communicatiefout’ jammerlijk genoeg in de Telstar/Eendracht geplaatst. Onze excuses aan de lezers, verslaggever Dick den Hollander en fotograaf Sander de Hollander.

 

Uit de krant