Dé Post en Koen van Eijk troffen elkaar weer.
Dé Post en Koen van Eijk troffen elkaar weer.

Eerste competitienederlaag Avanti

ma 5 dec 2011, 09:00 Sport

Purmerend - Korfbalvereniging Avanti is tegen de eerste competitienederlaag van dit seizoen aangelopen. In een fysieke wedstrijd, waarin Avanti teveel kansen miste, werd na een 9-10 voorsprong bij rust de wedstrijd in de in de slotfase weggegeven. Eindstand 21-20.

De confrontaties met BEP uit Purmerend zijn voor Avanti nooit gemakkelijk. Er worden stevige duels uitgevochten en de heren van BEP waren zeer trefzeker deze zaterdag. De ploeg uit Purmerend had nog geen punten behaald maar miste ook een aantal basisspelers in de voorbije wedstrijden. Tegen Avanti was BEP letterlijk en figuurlijk weer op volle oorlogssterkte.

Avanti was, in tegenstelling tot de voorgaande wedstrijden, minder effectief in de gecreëerde kansen en maakte het zichzelf onnodig moeilijk. Lange tijd ging de wedstrijd gelijk op, maar vanaf de 15-15 sloeg BEP toe en pakte de beslissende voorsprong. De wedstrijd eindigde in een 21-20 overwinning voor BEP en Avanti keerde met lege handen huiswaarts.

Doelpunten: Dé Post 6, Ronald Struijk 5, Maaike Hazenkamp 3, Fenna Teunissen 3, Stefan Hogervorst 1, Sharon v.d. Meer 1, David Post 1.

Uit de krant