Christian Haket uit de hoek. Foto: Mieke van Veen

Handbalheren bekeren op landelijk niveau

Sport 56 keer gelezen

Schiedam - De herenselectie van Oliveo Handbal is erin geslaagd de tweede ronde te bereiken in de strijd om de NHV-beker. De ploeg uit Pijnacker moest hiervoor dinsdagavond 15 november de strijd aanbinden met hoofdklasser DWS uit Schiedam. De Schiedammers spelen een klasse hoger dan Oliveo en doen het daar als promovendus boven verwachting. Oliveo boekte het afgelopen seizoen steeds goede uitslagen, zodat het duel met vertrouwen tegemoet werd gezien.

En terecht, vanaf de eerst minuut lieten de bezoekers zien niet van plan te zijn om zonder slag of stoot uit het bekertoernooi gestoten te worden. Vanuit een goed georganiseerde verdediging ging het team van trainer/coach André de Waal volop de strijd aan met de Schiedamse favoriet en dit resulteerde telkens in een minimale voorsprong. Oliveo sloeg nog voor de rust toe en leidde halverwege met 14-19.

In de tweede helft stonden de bezoekers flink onder druk . De verdediging moest regelmatig aan de noodrem trekken, waardoor de Pijnackerse ploeg te vaak in ondertal moest spelen. Ook miste het team de scherpte van de eerste helft, waardoor het halverwege het tweede bedrijf even tegen een 25-23 achterstand aankeek. Eenmaal weer op volle ‘oorlogssterkte’ liet de ploeg zien over voldoende ruggengraat te beschikken.

Met enkele vlijmscherpe aanvallen nam Oliveo het initiatief over en het kwam weer op gelijke hoogte. Hier liet de ploeg het niet bij; het gaf de verkregen voorsprong vervolgens niet meer uit handen. Nadat keeper Bert Heemskerk in de slotfase nog een belangrijke strafworp stopte, won Oliveo uiteindelijk met 32-34.

Het is voor het eerst dat Oliveo zich plaatst voor een tweede ronde in deze landelijke bekerstrijd. Twee seizoenen geleden deden de handbalheren uit Pijnacker al eens een poging als winnaar van de Afdelingsbeker. Toen werd het team in de eerste ronde uitgeschakeld door eredivisieclub HAR&O uit Rotterdam.
De tegenstander in de tweede ronde is op dit moment nog niet bekend. Deze wedstrijd zal gespeeld worden in de week van 13 december.

Zaterdag 19 november handbalt het eerste herenteam van Oliveo om 20.10 uur tegen het Amsterdamse Aristo in Amsterdam. Meer via www.oliveohandbal.nl. Meer over Oliveo Handbal in de Telstar van woensdag.