Dames 1 met Barry Hijdra van sponsor L.C. van Buytene. Foto: Mieke van Veen

Handbaldames in stijgende lijn

Sport 431 keer gelezen

Barendrecht - Ondanks het teleurstellende verlies tegen het lastige Ventura eind oktober hebben de handbaldames er vertrouwen in de toch stijgende lijn van daarvoor weer op te pakken en vast te houden. Zondag 6 november speelde Dames 1 van Oliveo Handbal met succes tegen Savosa in Barendrecht. Ook Savosa had de eerste zaalwedstrijd verloren.

Met een andere beginopstelling dan vorige week, kende Oliveo een wat zwak beginstuk in de eerste helft. Savosa opende de score binnen een halve minuut met een strafworp. Het eerste kwartier kon Oliveo eigenlijk alleen maar toekijken hoe Savosa uitliep naar 10-5. Maar vooral toen Rianne van der Helm in het veld kwam, twee keer van afstand scoorde en de nodige assists gaf aan Shanna Némethy die mooi afrondde, kwam Oliveo steeds dichterbij. De schrik zat er even in toen Inge van der Ende vlak na haar invalbeurt door haar knie ging. Gelukkig viel het mee en kon zij in de tweede helft nog wat speelminuten meepakken. Tot vijf minuten voor tijd stond de stand gelijk, maar in de laatste seconde viel er nog een doelpunt voor Savosa. De ruststand was 13-12.

Trainer/coach Henny van Bemmelen gaf het advies de gretigheid en felheid van het laatste kwartier vast te houden. Hij zag mogelijkhden te winnen. Savosa scoorde veel van afstand, dus het blokken was belangrijk. Met de snelle omschakeling wist Savosa echter geen raad, daar moest Oliveo voordeel mee doen.

Als na een minuut spelen bracht Tara van der Kleij de stand na rust gelijk en hierna heeft Oliveo het spel niet meer uit handen gegeven. Vooral uit de snelle overgangen konden Sophie de Jong en Ingrid Bruinen meerdere malen scoren. Na een kwartier spelen was de stand 15-20. Rianne bleek weer een gouden wissel te zijn en ze scoorde meteen tweemaal achter elkaar. Helaas lukte het Sophie en Inge niet hun strafworpen te benutten. Het lukte Savosa regelmatig niet door de verdediging te komen, maar ze kwamen wel iets dichterbij. In de laatste 5 minuten bleken vooral Sophie en Shanna trefzeker. In de zoemer viel nog een doelpunt voor Savosa, maar de eindstand was 20-25 voor Oliveo. Ze hadden ervoor geknokt en de punten verdiend gewonnen.

Scorers: Shanna Némethy 8, Sophie de Jong 5, Rianne van der Helm 4, Ingrid Bruinen 3, Laura Zuijdgeest 2, Tara van der Kleij 2, Monique van Winden 1. Zaterdag 12 november speelt Dames 1 thuis tegen Hermes 1. De wedstrijd begint om 19.00 uur. Welp van de Week is Bente Eeken.