Walter van den Bogaerdt, met aan zijn zijde Joke, ontving de zilveren speld.
Walter van den Bogaerdt, met aan zijn zijde Joke, ontving de zilveren speld.

Waarderingsspeld voor Walter

di 8 nov 2011, 10:24 Sport

Pijnacker - Walter van den Bogaerdt is gisteravond na tien intensieve jaren teruggetreden als voorzitter van Oliveo. Hij is staande de vergadering opgevolgd door Ed van der Burg.

De laatste officiële handeling van Van den Bogaerdt was het benoemen van Ad Ruigrok tot Lid van Verdienste. Ad Ruigrok is al tientallen jaren als ‘stille vrijwilliger achter de schermen’ actief. Vooral op het bestuurlijke en financiële vlak.

Zelf ontving Van den Bogaerdt de zilveren waarderingsspeld. Die werd opgespeld door KNVB-bestuurder Wim van den Berg. In de ledenvergadering kwam andermaal aan de orde dat Oliveo hoognodig achterstallig onderhoud moet gaan plegen aan met name de kleedkamers. Ook de verwarmingsketel is aan vervanging toe. In 2012 gaat de renovatie van start.

Oliveo heeft sportief en financieel een goed jaar achter de rug. De club is met het eerste en het tweede kampioen geworden en plukt steeds meer de vruchten van het jeugdbeleid: de hoogste jeugdteams spelen allemaal hoofdklasse en steeds meer jonge voetballers dringen door tot Oliveo 1 en 2. De inkomsten van de kantine namen toe: de omzet steeg en de marge nam toe van 44 tot ruim 50 procent. Om de stijgende kosten van onder meer de accommodatie te kunnen betalen, gaat ondanks het positieve resultaat van het afgelopen jaar toch de contributie met vijf tot twintig euro per lid omhoog.

Uit de krant