Avanti A1 bedankt het publiek.

Avanti A1 wint Haagse Korfbaldagen

Sport 185 keer gelezen

Den Haag – De hoogste juniorenploeg van korfbalvereniging Avanti heeft zaterdag 5 november de finale gewonnen van de Haagse Korfbaldagen. De Haagse Korfbaldagen is de benaming voor een zeer prestigieus toernooi vlak voor de start van de zaalcompetitie. Nog nooit had een juniorenteam van Avanti dit toernooi in de hoogste juniorenklasse gewonnen.

Avanti A1 werd in dit bekertoernooi poulewinnaar en kwam vrijdagavond in de halve finale uit tegen VEO A1. De ploeg uit Voorburg werd met 28-7 van het veld geschoten. Met dit resultaat had Avanti zich geplaatst voor de finale op zaterdag in de sporthal van Eibernest/Vrolijk in Den Haag. Tegenstander was het sterke KCC/Hijbeko uit Capelle aan den IJssel.

In de eerste helft beschikte KCC over het betere schot en ging met een 11-8 voorsprong de rust in. Na de hervatting kwam het team van Avanti-coach Henk Jan Post knap terug en bij 14-14 was de stand weer gelijk. Een sterke eindfase van Avanti voor een volle tribune bracht het team uit Pijnacker de overwinning en de hoofdprijs van deze 26e editie van de Haagse Korfbaldagen. Eindstand 21-16.
Doelpunten: Vincent van Beek (5), Jordi van Zuidam (5), Marc Francooijs (3), Lisanne Bosma (2), Nikki van Trigt (2), Arie Vingerling (2), Manon Ballings en Nikki Klijn.