Jan overstijgt Hercules.
Jan overstijgt Hercules.

Handbalheren goed op koers

Sport 18 keer gelezen

Pijnacker - De herenselectie van Oliveo Handbal lijkt zich te hebben hersteld van de matige opening van de zaalcompetitie half oktober. Zaterdag 29 oktober speelde het team van trainer/coach André de Waal een thuiswedstrijd tegen het geroutineerde Hercules uit Den Haag.

De Hagenezen promoveerden het afgelopen seizoen uit de afdelingsklasse en wonnen hun eerste twee competitie-wedstrijden in de regionale klasse. Na de verrassende winst vorige week tegen Snelwiek, moest de thuisploeg laten zien dat die overwinning geen incident zou worden.

Het publiek zag een fris spelend Oliveo goed uit de startblokken komen. De 5:1-verdediging werkte goed samen en Oliveo gaf weinig weg. Onder leiding van een uitstekend keepende Bert Heemskerk liepen de meeste aanvallen van Hercules stuk. De ‘oudjes uit Den Haag' hadden vervolgens moeite om zich te wapenen tegen de snelle omschakeling van de jonge thuisploeg. Oliveo zette de verdediging gelijk goed onder druk en schoot met scherp.

Danny Ruigrok zette de ploeg op 1-0 en via 1-1 nam Oliveo al snel een 4-1 voorsprong. Dankzij twee geïnde strafworpen van Silco Binkhorst en twee voltreffers van Samuel Luscuere werd deze voorsprong vergroot tot 9-2. Omdat Oliveo tegen enkele tijdstraffen aanliep, werd het spel rommelig; het kon het niveau en de voorsprong niet vasthouden. Hercules kwam snel terug en voordat men het wist, werd het bij 9-8 weer een echte wedstrijd. Met zijn derde treffer van de avond gaf Ruigrok het startsein om er een schepje bovenop te doen, waardoor Oliveo uiteindelijk met 12-10 de rust inging.

In het begin van de tweede helft zag Hercules kans de schade snel goed te maken. Oliveo miste in aanvallende zin de scherpte, maar bij 12-12 herpakte de thuisploeg zich. Toch zou het nog even duren voordat het kwaliteitsverschil zichtbaar werd. Bij 15-15 kon de wedstrijd nog alle kanten opgaan, maar dankzij goed spel van Johan Streng was het Oliveo dat weer op voorsprong kwam. Nadat ook Dennis van Bemmelen een duit in het zakje deed, was de voorsprong opgelopen tot 19-15.

Uiteindelijk ging de fitheid de doorslag geven. Vanaf 20-18 kwamen de bezoekers niet meer in het stuk voor en kon het verschil verder worden uitgebouwd naar een 26-20 overwinning. Hiermee bracht Oliveo tegelijk de ongeslagen status van Hercules 4 om zeep, onder toeziend oog van Welp van de Week Andy Botermans die een geweldige avond beleefde. Zondag 6 november speelt Heren 1 om 14.40 uur in Vlaardingen tegen HWC.

HA1 verslaat Dios

Heren A1 speelde zondag 30 oktober een uitstekende thuiswedstrijd in de eerste klasse tegen Dios uit Den Hoorn. Tot het eind was het een spannende gelijkopgaande snelle wedstrijd. Nadat keeper Koen Franke vlak voor het eindsignaal een strafworp gehouden had, kon het team van Frank Koole het verschil net maken met twee snelle tegenaanvallen.

ALV

Voorzitter Ron van der Ploeg legde in zijn openingswoord bij de ALV op woensdag 26 oktober de nadruk op normen en waarden die bij de handbalclub hoog in het vaandel staan. Tijdens de ALV is de financiële balans opgemaakt en goed gekeurd. Bestuurslid Technische Zaken, Christian Haket, presenteerde het nieuwe Technische Beleidsplan voor de jaren 2011-2014, waarin Oliveo Handbal de blik op de toekomst richt in de nieuwe accommodatie in Keijzershof.

Jan van Santen die zich sinds 1988 inzet voor het G-team werd na de training tot zijn verrassing in de bloemen gezet onder luid applaus. Jan die in 2009 is gehuldigd door het NHV als Vrijwilliger van het Jaar is in het Europees Jaar van de Vrijwilliger door de handbalclub verkozen tot Lid van Verdienste. Meer over Oliveo Handbal in de Telstar van woensdag.

Uit de krant

Uit de krant