8 doelpunten van Dé Post.

Avanti blijft ongeslagen

Sport 86 keer gelezen

Den Haag - Avanti gaat met een ongeslagen status de zaalcompetitie in. Veertien punten uit zeven wedstrijden is een prima prestatie. De wedstrijd tegen Ready kende een moeizame eerste helft waarbij Avanti zelfs met 6-4 achterkwam.

Slap verdedigen, teveel onnodige fouten in de paalzone en te weinig aanvalstempo gaven Ready de gelegenheid om bij te blijven en zelfs voor te komen. Een time out van coach Steven Mijnsbergen zette de ploeg weer op scherp en bij rust was de achterstand al omgezet in een vier doelpunten voorsprong (8-12). Na de rust was het Avanti dat domineerde en gemakkelijk de voorsprong kon uitbreiden. Eindstand 14-23.

Ondanks een wat moeizame eerste helft wederom een zeer ruime overwinning. Halverwege de competitie staat Avanti nu vier punten los van nummer twee Oranje Wit. Een mooie uitgangssituatie voor de tweede helft van het veldseizoen. Avanti gaat zich nu voorbereiden op de zaalcompetitie.

Doelpunten: Dé Post (8), Ronald Struijk (4), Fenna Teunissen (3), Maaike Hazenkamp (2), Babette Heijblom (2), Stefan Hogervorst (2) en Colin van der Zanden (2).