Scoringskans van Maaike Hazenkamp.

Avanti met grote cijfers

Sport 109 keer gelezen

Pijnacker - Zaterdag 8 oktober was het kermis in Pijnacker. Het was schieten voor een kwartje en de ploeg van Steven Mijnsbergen voegde een monsteroverwinning van 25-9 aan het seizoenstotaal toe, na een 12-4 voorsprong bij rust.

Avanti liet vanaf de eerste minuut zien dat er deze dag niets in Pijnacker te halen was. Vrij snel kwam de ploeg uit Pijnacker op een 3-0 voorsprong door Colin van der Zanden, Maaike Hazenkamp en Stefan Hogervorst. Tilburg kwam nog even terug tot 3-2 en 4-3 maar toen ging bij Avanti de turbo erop. In nog geen 10 minuten werd de voorsprong uitgebreid naar 10-3.

Met de rust stond er al een riante 12-4 voorsprong op het scorebord. Stefan Hogervorst had met de 11-4 het 100e doelpunt van Avanti 1 in dit veldseizoen in de statistieken gezet. Alle spelers en speelsters kwamen deze middag weer tot scoren. Avanti liep steeds verder uit in de tweede helft en wist zelfs 25 keer te scoren. Eindstand 25-9.

Met nog één wedstrijd te gaan voor de start van de zaalcompetitie gaat Avanti riant aan kop met 12 punten uit 6 wedstrijden. Nummer 2 Oranje Wit heeft al vier punten achterstand.

Doelpunten: Babette Heijblom (5), Colin van der Zanden (5), Stefan Hogervorst (4), Ronald Struijk (3), Fenna Teunissen (3), Sharon van der Meer (2), Maaike Hazenkamp, David Post en Dé Post.