Dennis van Bemmelen in de aanval.

Handbalheren lekker op dreef

Sport 197 keer gelezen

Pijnacker - De heren van Oliveo Handbal lieten zondag 2 oktober eindelijk hun ware aard zien. In de laatste veldcompetitiewedstrijd zag het thuispubliek een prima spelende ploeg. Het bezoekende DWS uit Schiedam had geen schijn van kans. Hoewel de ruststand nog beperkt bleef tot 18-13, bleef Oliveo ook in de tweede helft goed spelen.

Dit resulteerde in een verder oplopende score, waarbij de teller uiteindelijk bleef steken bij 37-24. Een fikse opsteker voor de ploeg van coach André de Waal. ‘Na de wisselvallige wedstrijden van de afgelopen weken kunnen we dit goed gebruiken richting de zaalcompetitie in de regioklasse’, zei de tevreden coach na afloop van de wedstrijd.

Vooraf hamerde André erop vooral uit te gaan van het eigen snelle en beweeglijke spel en niet te vlug terug te vallen op de individuele kwaliteiten. Vanaf het begin van de wedstrijd stond het team goed, waarbij Silco Binkhorst in de dekking de positie had ingenomen die normaal gesproken voor aanvoerder Roel de Jong is. Verdedigend werd weinig weggegeven en via de snelle omschakeling wist Oliveo zelf veelvuldig doeltreffend af te sluiten. Al snel bouwde het team een ruime voorsprong op van 9-2 en het wist lang deze marge in stand te houden. Pas in de slotminuten van de eerste helft stokte de ‘doelpuntenmachine’; DWS kwam terug tot 18-13 bij rust.

Ook in de tweede helft bleef het team goed spelen. Steunend op een uitstekend keepende Bert Heemskerk, bleef de verdediging goed sluiten en Oliveo zag regelmatig kans om de aanval van de Schiedammers te onderbreken. Aanvallend heerste Oliveo en de bezoekers hadden het geluk aan hun zijde dat er nog de nodige kansen gemist werden. De score had makkelijk verder kunnen oplopen. Opvallend genoeg kende Oliveo deze wedstrijd geen zwakke schakels en speelde het als één team, waarbij alle spelers doelpunten noteerden.

Uiteindelijk tekende Rutger Sliggers voor de laatste treffer en met de 37-24 kan de ploeg met een gerust hart aan de zaalcompetitie beginnen. Mits goed gemotiveerd en met het vertrouwde Oliveo spel zou het dan toch mogelijk moeten zijn om bij de eerste vijf te eindigen in de regioklasse. Zaterdag 15 oktober begint de zaalcompetitie met een thuiswedstrijd tegen Savosa om 20.30 uur.

Oefenwedstrijden

Zaterdagavond 8 oktober oefent de selectie in Soest tegen Smeeing/BDC en Cometas uit Leeuwarden. Zondag hoeft het team niet in actie te komen. Er wachten nog wel twee inhaalwedstrijden in het voorjaar. Meer via www.oliveohandbal.nl.

Heren A1 won onder leiding van coach Frank Koole van Conventus met 29-21. Heren B1 is onder leiding van René en Wilma van Steenbergen ongeslagen herfstkampioen geworden en komt in de zaalcompetitie in de eerste klasse uit.