Dames 1 oefent in Vlissingen.

Gelijkspel voor handbaldames

Sport 32 keer gelezen

Zwijndrecht - Dames 1 van Oliveo Handbal speelde zondag 25 september vroeg in het seizoen een degradatiewedstrijd tegen Conventus dat puntloos onderaan staat. Oliveo staat met nog maar twee punten in de prille veldcompetitie eveneens in de degradatiezone.

Onderling liggen de dames dicht bij elkaar en er werd dan ook veranderd van het vaste verdedigingsspelletje naar een verrassende 6 -0 dekking. Dit gaf de eerste helft van de wedstrijd het beeld van over en weer scoren en kijken wie de minste fouten maakte. Oliveo kwam alleen uit de 6-0 verdediging in een overtalsituatie en kon elke keer met een uitbraak het gaatje dichten. Met de rust was de wedstrijd dan ook in evenwicht met de stand 10-10.

Met volle moed begon Oliveo aan de tweede helft. Loopvormen werden nu duidelijker uitgevoerd. Door het goede instarten van de hoekspelers kreeg Conventus het wat moeilijker, met name om de goede man te tellen. Dit resulteerde uiteindelijk in een omgekeerd spelletje halverwege de tweede helft. Niet Oliveo liep achter de feiten aan, maar Conventus moest steeds de gelijkmaker scoren.

Oliveo nam zelfs de overhand door een mooie onderschepping goed uit te spelen via Aniek Markus, Sophie de Jong en Shanna Némethy die voor het eerst in de wedstrijd de afstand vergrootte tot twee doelpunten. Het verloop in de tweede helft bleef hetzelfde als in de eerste helft tot de allerlaatste minuut. Door wat slordigheidjes in de laatste minuut van Oliveo dat verzaakte om tijdig in te grijpen, kwam Conventus tien seconden voor tijd toch naast Oliveo. Zo werden de punten gedeeld met de stand van 19-19.

Scorers: Aniek Markus 6, Shanna Némethy 5, Monique van Winden 3, Sophie de Jong 2, Ingrid Bruinen 1, Tara van der Kleij 1 en Rianne van der Helm 1. Zondag 2 oktober speelt D1 om 13.20 thuis tegen Schipluiden 1.