Heren A1 slaat geen slecht figuur in de veldcompetitie.

Handbalheren niet in goeden doen

Sport 47 keer gelezen

Vlaardingen - De heren van Oliveo Handbal zijn zondag 25 september kopje onder gegaan in het uitduel tegen HWC. Voor het duel dichtte de ploeg uit Pijnacker zich zeker kans toe om minimaal een punt mee te nemen uit Vlaardingen, maar na een slechte start waarbij de achterstand opliep tot 6-1, liep Oliveo achter de feiten aan.

Hoewel het team van trainer/coach André de Waal zich in een latere fase in de eerste helft herpakte en er weer geloof in eigen kunnen ontstond, lukte het Oliveo toch niet om het de thuisploeg echt moeilijk te maken. Bij een stand van 14-7 kende de ploeg uit Pijnacker een sterke periode en zag het de achterstand slinken tot 15-13. Persoonlijke (aanvals)fouten zorgden er echter voor dat de bezoekers niet op gelijke hoogte konden komen. HWC strafte de fouten direct af, waardoor er bij rust een stand van 18-13 op het scorebord stond.

Met twee treffers aan het begin van de tweede helft leek Oliveo het goede voornemen te hebben om er een wedstrijd van te maken, maar helaas was het offensief van korte duur. Nadat Oliveo een strafworp miste, gooide het team min of meer de handdoek in de ring. Daar waar de ploeg uit Pijnacker het moet hebben van zijn aanvallende kracht, liet het team het hier nu juist liggen. Wellicht speelde de oefenwedstrijd van zaterdag nog een rol, maar het was duidelijk dat de herenselectie niet in goeden doen was. Veel afspeelfouten, mislukte doelpogingen en weinig samenspel zorgden ervoor dat de thuisploeg niet meer in gevaar kwam.

Via 22-15 en 28-20 kreeg Oliveo in de laatste tien minuten ook nog eens een lesje in effectiviteit. Bij een stand van 30-23 lukte het Oliveo niet meer te scoren, terwijl HWC nog acht keer doel trof en hiermee de Pijnackernaren met 36-23 naar huis stuurde.

Handbalheren nog niet klaar voor de zaal

Zevenbergen - Zaterdagavond 24 september had de herenselectie van Oliveo Handbal in Zevenbergen tegen Groene Ster een oefenwedstrijd gespeeld. Deze wedstrijden in de zaal zijn bedoeld als voorbereiding op de regionale zaalcompetitie. Intussen is de plek van Saturnus Leiden in de regioklasse C ingenomen door Aristos uit Amsterdam.

Na een matige eerste helft tegen Groene Ster met de ruststand van 16-14, speelde Oliveo de tweede helft beter. Toch kon het niet voorkomen dat de thuisploeg de overwinning van 30-26 voor zich opeiste. Pas bij een stand van 25-25 capituleerde het team uit Pijnacker, dat Roel de Jong zag uitvallen met een kuitblessure.

Zondag 2 oktober speelt Heren 1 om 14.30 uur thuis tegen DWS 1.

Heren A1 verloor zondag 25 september met 27-26 nipt van koploper Dios. Ook Heren A1 speelt komend weekend een thuiswedstrijd. Om 12.10 uur staat Conventus op het programma, de thuisclub van coach André. Het belooft een spannende strijd te worden om de derde en vierde plaats.