Heren B1 vlak voor de wedstrijd
Heren B1 vlak voor de wedstrijd

Heren B1 zaalkampioen bij Oliveo Handbal

Sport 8 keer gelezen

Pijnacker - Zaterdag 19 maart speelde Heren B1 van Oliveo Handbal de laatste en allesbeslissende zaalwedstrijd tegen concurrent Ventura uit Schiedam. De uitwedstrijd tegen het sterke Ventura was na een aanvankelijke achterstand bij rust in het voordeel beslist van Oliveo. Het zou er dus om spannen.

Het was wederom een zeer spannende, maar vooral ook leuke en sportieve wedstrijd met veel publiek. De vrijwilligers die de accommodatie aan het opschonen waren in het kader van NL Doet, lieten er hun gereedschap graag even voor liggen om aan te komen moedigen.

Oliveo kwam al snel op voorsprong. Vooral door het snoeiharde afstandsschot van Sven de Kroon en verrassende acties van Rick van der Ploeg kwam Oliveo vier punten voor te staan. Ventura liet het er niet bij zitten en kwam terug, zodat de ruststand uiteindelijk 10-10 was. Met een paar fraaie reddingen van keeper Koen Franke, een sterke verdediging van Joban van Driel, mooie assists van Rijnse Onland en een goede teamspirit kon het team van Ren? en Wilma van Steenbergen uitlopen en de overwinning veilig stellen met 28 ? 22. De kampioenen kregen een vaantje van het NHV en er waren bloemen voor de coaches die het hele seizoen hard aan deze selectie gewerkt heeft. Daarna was het feest in de kantine met een extra traktatie van shirtsponsor Emile Drummen van Nextime. Keeper Rick nam met deze wedstrijd afscheid van zijn maatjes.

Op de foto van links naar rechts: Joban van Driel, Sven de Kroon, Rijnse Onland, Tom Drummen, Christiaan van der Ende, Luc van Steenbergen, Merijn de Kruijff, Dylan Lorist, Rick van der Ploeg, Rick van der Ende en Koen Franke

Uit de krant