De damesselectie met welp van de week Irene.

Handbaldames laten punten toch liggen

Sport 49 keer gelezen

Hellevoetsluis - De reis van Dames 1 van Oliveo Handbal naar Hellevoetsluis verliep zondagmiddag 20 februari voorspoedig, zodat er tijd was voor thee in de nieuwe kantine van Helius. Helius dat meedoet voor het kampioenschap was gewaarschuwd dat Oliveo het hen nog weleens moeilijk kon maken.

Oliveo kende een sterke eerste helft. Ondanks de goede reddingen van keepster Anita van der Toolen was het Helius die het eerste punt scoorde. Na een minuut volgde het tweede doelpunt, maar Shanna Nemethy scoorde fraai vanaf de cirkel op aangeven van Lisette Ruigrok. Het lukte Helius niet om afstand te nemen. Sanne van der Ende miste een strafworp, maar maakte het later weer goed door te scoren vanuit de hoek. Doelpunten van Rianne van der Helm en Lisette brachten Oliveo weer naast Helius. Keepster Lisa Loomans stond na een blessure weer in het doel en zij wist het eerste schot meteen te stoppen. Oliveo kwam door een onderhands schot van Sophie de Jong op voorsprong. Helius had goede looppatronen die afgerond werden met een afstandsschot. Oliveo wist deze steeds beter te blokken waardoor het spel bij Helius wat stil viel. Vooral Shanna en Sophie maakten hiervan gebruik en ze scoorden beiden tweemaal. Met rust stond Oliveo voor met 8-11.

Natuurlijk waren er verbeterpunten; coach Henny van Bemmelen wilde ook de tweede helft met winst eindigen. Zijn advies was meer rust in de vrije worpen te nemen, want daar lagen meer mogelijkheden. Koploper Helius ging, zoals verwacht, fel van start. In de eerste minuut maakte Demi van Doorn een overtreding, waardoor ze twee minuten straftijd kreeg. Door drie doelpunten op rij in drie minuten kwam Helius gelijk. Het spel werd een stuk feller dan de eerste helft waardoor ook twee speelsters van Helius voor twee minuten aan de kant moesten. Sophie wist nog wel een strafworp te verzilveren, maar ze miste er daarna helaas twee. Na een kwartier spelen bracht Sophie de score nog op 14-13, maar Helius sloeg daarna het gat door driemaal achter elkaar te scoren. Shanna lukte het nog wel door de verdediging heen te breken, maar het verschil was al gemaakt. In de laatste zes minuten scoorde Helius alleen nog uit twee strafworpen. Ester Reeuwijk scoorde nog met een onverwachts schot. Het laatste punt werd door Shanna gemaakt. Met de eindstand van 21-17 was de overwinning voor Helius die hiermee bovenaan staat. Ondanks een goede eerste helft ging het team toch wel wat teleurgesteld terug naar Pijnacker.

Scorers: Shanna Nemethy 7, Sophie de Jong 5, Sanne van der Ende 2, Lisette Ruigrok 1, Rianne van der Helm 1 en Ester Reeuwijk 1

Zaterdag 12 maart speelt Dames 1 thuis tegen HWC 2. De wedstrijd begint om 19.00 uur in de ballonhal. Welp van de week is Lisa Hensing. Meer over de handbaldames in de Telstar van woensdag