Welp Emmanuel geeft de heren het voorbeeld.

Zware dobber voor handbalheren

Sport 25 keer gelezen

Pijnacker - Zaterdagavond 22 januari heeft het herenteam van Oliveo Handbal zich enigszins hersteld van de matige optredens van de twee voorgaande wedstrijden. In de thuiswedstrijd tegen het Haagse Hellas 3 speelde de ploeg van coach Andr? de Waal in de eerste helft bij vlagen uitstekend handbal. Helaas kon de thuisploeg hier in de tweede helft geen vervolg aan geven, zodat er alsnog een nederlaag geleden werd.

Na een aarzelende start, waarbij de Hagenezen op een voorsprong van 1-4 kwamen, luidde cirkelspeler Roel de Jong een prima periode in. Zijn twee doelpunten waren het startsein om alle schroom van zich af te gooien en de bezoekers onder druk te zetten. In de verdediging werd goed druk gezet op de aanvallers van Hellas, waardoor Oliveo vaak snel in balbezit kon komen en via de snelle omschakeling de aanval kon kiezen. Via 10-10 nam de Pijnackerse ploeg een voorsprong op de Haagse routiniers, die - met nog twee minuten te gaan tot de rust - opliep tot 17-14. De ploeg kon niet de rust opbrengen om in balbezit te blijven, waardoor er nog twee tegendoelpunten te noteren vielen en de marge bij rust slechts een treffer bedroeg, namelijk 17-16.

In de tweede helft gingen de ploegen gelijk op, waarbij Oliveo zowel in verdedigend als in aanvallend opzicht meer moeite had met de bezoekers dan gedurende de eerste helft. In de verdediging verloor het soms te makkelijk de persoonlijke duels, terwijl het aanvallend te voorspellend en te langzaam speelde. Tot aan 25-25 ging het spel gelijk op, maar in de daarop volgende fase had de thuisploeg veel moeite om het doelnet te vinden. Hellas had hier maling aan en kon de wedstrijd toen makkelijk naar zich toetrekken. Welp van de week Emmanuel beleefde desondanks een spannende avond.

Zaterdag 29 januari speelt de herenselectie een thuiswedstrijd tegen het hoger genoteerde HWC. Welp van de week is Perry van Rijn en de wedstrijd begint om 20.15 uur in de ballonhal aan de Monnikenweg.