Een minuut stilte voor de vader van Sophie en Roel.

Natte start handbalselecties

Sport 140 keer gelezen

Rotterdam- De start van de veldcompetitie van Heren 1 van Oliveo Handbal in Barendrecht viel zondag 28 augustus in het water; de wedstrijd werd afgelast. Dames 1 kon in Rotterdam wel spelen tegen Roda, hoewel het water ook daar met bakken uit de hemel kwam. Uit respect voor de vader van Sophie en Roel van Heren 1, die na een lang ziekbed de strijd verloren heeft, werd voor aanvang van de wedstrijd een minuut stilte gehouden.

Zo verrassend als het spel van Dames 1 op het toernooi in Brabant was, zo anders startte de eerste competitiewedstrijd tegen Roda’71. Na de minuut stilte waren de dames in het begin van de wedstrijd niet echt gefocust. Na een aantal missers aan beide kanten was de openingstreffer voor Roda. Deze werd meteen beantwoord met een onderhands schot van Ingrid Bruinen. Het spel ging redelijk gelijk op.

Met goed keeperswerk van Danique van Lokven bleef het verschil minimaal. Natuurlijk waren er de mooie combi’s van onder andere Rianne van der Helm op Shanna Nemethy en die van Sophie de Jong op Demi van Doorn waaruit gescoord werd. Maar Oliveo was niet scherp genoeg om door te drukken. De ruststand was 12-9 in het voordeel van Roda.

De tweede helft begon Roda voortvarend met twee doelpunten op rij. Maar toen kwam de regen met nog meer bakken uit de lucht. Terwijl Oliveo ging domineren met ‘agressiever’ spel met vier doelpunten op rij van Sophie, Shanna en Sanne, kon Roda niet met de regen uit de voeten. Oliveo kon echter geen grip krijgen op hun rechteropbouwer die vijf keer naar links mocht springen om de bal geplaatst te schieten in de rechterhoek en die het verschil voor de rust al maakte. Roda scoorde het laatste kwartier slechts drie keer.

Junior Aniek Markus scoorde vanaf de cirkel. De laatste twee punten voor Oliveo kwamen na onderscheppingen van Sophie waaruit eerst zij en daarna Demi scoorde. De laatste vier minuten speelde Roda het balletje rond zonder doelgericht te zijn. Met een eindstand van 17-16 was de teleurstelling groot. Doelpunten: Shanna Nemethy 5, Sophie de Jong 2, Sanne van der Ende 2, Aniek Markus 2, Demi van Doorn 2, Ingrid Bruinen 1,Tara van der Kleij 1 en Rianne van der Helm 1.

Zondag 4 september speelt Dames 1 om 13.20 uur thuis tegen ROAC 1 en hopelijk is het dan beter weer. Heren 1 speelt vrijdag 2 september om 20.00 uur tegen SOS/Kwieksport in Den Haag en neemt het zondag 4 september thuis op tegen Atomium 1 om 14.30 uur.