Afbeelding

Handbalheren promoveren

Sport 85 keer gelezen

Den Haag - Zondag 26 juni speelde de herenselectie van Oliveo Handbal de beslissingswedstrijd tegen het Haagse Hercules met als inzet de promotie naar de eerste klasse op het veld.

De ploeg uit Pijnacker moest de strijd aangaan zonder topschutter Dennis van Bemmelen die moest werken en zonder assistent Lidie van de Coevering die op vakantie was. Angelo van der Hoeven maakte zijn debuut als nieuwe begeleider van de selectie. Het was tevens de afscheidswedstrijd van Kevin de Vrueh die twee jaar de wijde wereld intrekt.De wedstrijd vond plaats op neutraal terrein van Wings.

In de wetenschap dat gelijkspel voldoende was vanwege een beter doelsaldo begon het team van trainer/coach André de Waal vol overgave aan het duel. Het eerste kwartier was het Pijnackerse team dan ook de bovenliggende partij. Het talrijke publiek op het zonnige terras zag dat Oliveo een voorsprong van 3-0 aantekende, alvorens de Hagenezen tegen wisten te scoren. Vooral in de verdediging stond de ploeg als een huis; er werd weinig weg gegeven. De samenwerking was goed en de jonge, snelle Oliveospelers waren opgewassen tegen de fysiek sterkere tegenstander. Aanvallend waren er belangrijke rollen weggelegd voor junior Kevin van der Hoeven die negen keer vooral met strafworpen het doel trof en de in vorm zijnde Jan Robroeks. Gaandeweg de eerste helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Omdat Oliveo foutjes ging maken, kon Hercules toch met een voorsprong van 10-11 de rust in.

De tweede helft liep Oliveo lang achter de feiten aan. Er werd goed gespeeld, maar toch kon de tegenstander uitlopen naar een verschil van drie treffers. Al strijdend en gesteund door een sterk keepende Bert Heemskerk, vocht de ploeg zich terug in de wedstrijd. Bij 19-19 was weer alles mogelijk, maar Oliveo wilde meer. Met twee gave treffers van Roel de Jong nam de ploeg een 23-21 voorsprong en restten er nog slechts enkele minuten speeltijd. Nadat dezelfde De Jong nog een uitstekende kans liet liggen, moest de ploeg uit Pijnacker de laatste minuut in ondertal spelen en werd het nog knap spannend toen Hercules tegenscoorde. Bij 23-22 kregen zij ook nog eens een strafworp mee en was de stand weer gelijk, maar toen was ook de speeltijd verstreken. De 23-23 eindstand betekende dat Oliveo het toch geflikt had en dat het team volgend seizoen in de hoogste klasse op het veld speelt. Het team werd in de bloemen gezet door het meegereisde bestuur en gefeliciteerd door de fanclub.

Sponsor Gerrit van Schie bracht de ploeg met de bus weer thuis, waarna spelers en supporters er nog een gezellige middag van maakten met een barbecue. Bestuurslid Christian Haket nam afscheid van Gerrit van Schie en bedankte hem voor zijn jarenlange steun als hoofdsponsor van Heren 1. De buurman blijft de handbalvereniging een warm hart toedragen. De herenselectie had nog een tuincadeau voor coach André als dank voor het seizoen. Deze mooie zege is een goed startsein voor het jubileum waarvan de organisatie in handen ligt van het team Recreanten .

Intussen had Heren B1 onder leiding van René van Steenbergen na een zwaar weekend een mooie vierde plaats veroverd op het NK-Beach in Den Helder.

Reünie

In het kader van het zestigjarig bestaan van Oliveo Handbal zijn er de hele week activiteiten op het complex aan de Monnikenweg voor jong en oud. Vrijdag 24 juni had de jeugd een zwemfeest in de Viergang en woensdag is er voor hen een Clinic. Woensdagavond 29 juni speelt het G-team om 19.00 uur tegen de Recreanten. Iedereen is welkom hen aan te komen moedigen. Op 1 juli is er voor de Oliveojeugd een Beachparty.

Zaterdag 2 juli is de grote jubileumdag. Op het veld wordt een beachhandbaltoernooi gespeeld vanaf 16 jaar. Aansluitend is er de reünie, een barbecue en een feestavond voor (oud)leden en betrokkenen. Het nieuwe tenue en het nieuwe magazine worden gepresenteerd. Verdere informatie en aanmelden via www.oliveohandbal.nl.

Kampioenen: Angelo van der Hoeven, Bert Heemskerk, Edwin Nooijen, Johan Streng, Rutger Sliggers, Kevin van der Hoeven, Danny Ruijgrok, Gerrit van Schie, Roel de Jong, André de Waal, Christian Haket, Kevin de Vrueh, Samuel Luscuere, Mike van Bemmelen, Benjie Luscuere en Jan Robroeks. Foto: Mieke van Veen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant