Logo telstar-online.nl

Handbalheren aardig op dreef

  •   keer gelezen   Sport

Pijnacker - Zaterdagavond 18 december speelden de heren van Oliveo Handbal de laatste competitiewedstrijd van 2010. In de Luchthal ontvingen zij om 20.15 uur Westlandia uit Naaldwijk.

De weers- en verkeersomstandigheden lieten het net toe; de rest van het weekend waren de meeste wedstrijden afgelast vanwege de gladheid op de weg. De wedstrijd van Dames 1 tegen HWC die op zondag gepland stond, zal in 2011 gespeeld worden.

Het team uit Pijnacker speelde met veel zelfvertrouwen tegen het hoger geklasseerde team, waardoor het bij aanvang van de wedstrijd direct al een voorsprong nam. Het zag echter geen kans om Westlandia echt op afstand te spelen. In de verdediging had Oliveo te weinig grip op de positiewisselingen van de opbouwspelers van Westlandia, waardoor bij rust de stand in evenwicht was met 13-13.

Westlandia met de schrik vrij

Ook in de tweede helft leek Oliveo lang op weg naar weer een verrassing. De afgelopen vijf wedstrijden was Oliveo de winnaar. Zowel in aanvallende als in verdedigende zin was de thuisploeg de sterkste, maar het zag geen kans om zich in veilige haven te spelen. Het team miste net even de scherpte, waardoor Westlandia met de overwining aan de haal kon gaan.

Voor Oliveo waren de druiven zuur, maar de spelers kunnen wel terugkijken op een prima wedstrijd.

Met negen punten uit tien wedstrijden staat de ploeg van trainer/coach André de Waal bij de jaarwisseling in de middenmoot. Het heeft inmiddels enkele punten meer dan de ploegen in de degradatiezone. Al met al een aardig debuut in deze Regionale Klasse, waar handhaving het doel is. Oliveo lijkt dus op de goede weg, maar het zal ook in het tweede deel van de zaalcompetitie de nodige punten moeten pakken om de doelstelling succesvol af te sluiten. Op zondag 9 januari 2011 speelt Oliveo om 16.30 uur in de Groenoordhal in Schiedam tegen het sterke DWS.

Heren A1 is intussen uitgedaagd door Heren 2. De wedstrijd vindt woensdag 22 december plaats in de ballonhal om 21.00 uur. Op woensdag 29 december speelt Heren A1 nog een Vierkamp bij Hercules in Ypenburg. Meer via: www.oliveohandbal.nl

Meer nieuws over de handbalheren in de Telstar van woensdag

Meer berichten