Handbalheren doen goede zaken

Sport 276 keer gelezen

Pijnacker - Zaterdagavond 27 november stond behalve Thea’s sotosoep het Leidschendamse EHC op het menu van de handbalheren. EHC is altijd al een lastige tegenstander die meestal te sterk is voor Oliveo. Jan Robroeks maakte na een lange blessuretijd zijn rentree en Steven van der Werff liet zich ook weer voorzichtig van de goede kant zien op de hoek. Angelo van der Hoeven zit momenteel in de blessuremand.

Het thuisspelende Oliveo imponeerde gedurende het eerste kwartier, waardoor het al snel op een 9-4 voorsprong kwam. In de daaropvolgende fase speelde de ploeg slordig en het kwam de gemaakte afspraken in de aanval niet na. Omdat het ook nog eens goede kansen onbenut liet, kon EHC terugkomen in de wedstrijd. Oliveo bleef echter de ploeg met het meeste initiatief, waardoor het uiteindelijk toch nog met een minimale voorsprong van 13-12 de rust inging.

Ook in de tweede helft haalde Oliveo niet zijn gebruikelijke niveau; het liet aanvallend teveel liggen. Er was te weinig beweging zonder bal, waardoor er niet veel kansen kwamen. Op de wisselbank genoot welp van de week Sem van Driel intussen van de wedstrijd. Meer informatie via: www.oliveohandbal.nl

Heren A1 verraste zondag 28 november onder leiding van trainer/coach Frank Rotscheid met een gelijkspel van 23-23 tegen het Rotterdamse HAR&O dat op de tweede plaats staat in de eerste klasse.

De vijftigste verjaardag van coach André werd zondags gevierd met een partijtje paintballen. De coach – uiteraard het mikpunt in konijnenpak - stelde zich vantevoren gerust met de wetenschap dat het schotpercentage van de heren dit weekend niet al te hoog lag. Na afloop trakteerde het team de coach nog op spareribs. Heren 1 is het Sinterklaasweekeinde vrij. Op 12 december speelt het in Leiden tegen Saturnus dat een punt minder heeft dan Oliveo in de Regioklasse. Meer over de handbalheren in de Telstar van woensdag.