Zware week voor handbaldames

Sport 275 keer gelezen

De Lier - Na de nederlaag van zondag 21 november tegen Ventura moesten de handbaldames woensdagavond 24 november aantreden tegen Odis vanwege een vooruitgeschoven wedstrijd.

Door het ontbreken van onder andere basisspeelster Sophie de Jong die goed is voor de nodige doelpunten, kreeg het team het deze week extra moeilijk. Odis neemt in de poule een middenpositie in.

De eerste helft ging redelijk gelijk op. Na twee punten achterstand scoorde Ingrid Bruinen na een onderschepping. Demi van Doorn trof niet alleen doel na een assist van Lisette Ruigrok, maar scoorde ook driemaal vanuit een strafworp. Ook Shanna Nemethy en Rianne van der Helm scoorden, waardoor de schade bij rust meeviel met 10-7.

De tweede helft begon moeizaam voor de Oliveodames. Na een gemiste strafworp van Demi lukte het alleen A-speelster Suzan van Hoeve om tweemaal te scoren, waarvan een met een mooie buikschuiver. Pas na een kwartier bij een stand van 17-9 kwam Oliveo weer aan bod en het verschil werd kleiner met 18-13. Odis ging echter onverminderd door. Een schot van Ingrid in de laatse seconde bracht de uitslag op 24-15. Scorers: Demi 5, Ingrid 4, Shanna 3, Suzan 2 en Rianne 1

Oliveodames uit de beker

Pijnacker – Donderdagavond 25 november wilde Dames 1 iets rechtzetten in de eerste ronde om de Jan Alma Cup. Oliveo speelde strijdvaardig tegen hetzelfde Ventura als zondag. Nu ontbrak ook Lisette Ruigrok. De eerste tien minuten ging de wedstrijd gelijk op. Bij 4-4 kreeg Ingrid twee minuten waardoor Ventura het verschil kon vergroten tot 5-8. Ook al wist menig speelster te scoren, het lukte de dames niet verder dichterbij te komen dan 11-17.

Ventura begon de tweede helft in ondertal, maar zag kans verder uit te lopen. Na zeven minuten wisten Esther Hogervorst en Laura Zuijdgeest achter elkaar te scoren. Shanna scoorde fraai na aangeven van Rianne. Bij 14-26 kwamen de Oliveodames terug, maar Ventura had in de eerste helft al de basis van de overwinning gelegd. Ester Reeuwijk benutte op het eind nog een strafworp. Met een eindstand van 25-32 had Oliveo de huid toch wel duur verkocht. Scorers: Shanna 5, Demi 4, Sanne 3, Rianne 3, Monique 3, Esther 3, Ester 2, Laura 1, Ingrid 1

Opnieuw in de opbouwfase

De intensieve handbalweek werd zaterdagavond 27 november thuis afgesloten met de competitiewedstrijd tegen Helius uit Hellevoetsluis. Dit eveneens jonge team heeft nog geen puntje gemorst en staat met een nieuwe trainer bovenaan de ranglijst. Dames 1 van Oliveo is momenteel onder leiding van Henny van Bemmelen aan het bouwen aan een nieuwe selectie door het uitvallen van enkele speelsters. Werden de kansen hoog ingeschat aan het begin van het seizoen, nu moet er tegen degradatie uit de tweede klasse gevochten worden. Elke wedstrijd wordt hulp gevraagd van teams die lager spelen, maar de groep toont progressie.

Oliveo kreeg de moeilijke opdracht te proberen te stunten, want de druk ligt altijd hoog bij een ongeslagen nummer één. Met zeven invalsters maakte Oliveo het Helius lang lastig en na een achterstand van 1-4 werd het 5-4 tot ieders verrassing. De ene na de andere mooie actie volgde in de eerste helft mede door het weten te vinden van Shanna Nemethy die op de cirkel nog veel ruimte kreeg. Oliveo bleef tot vijf minuten voor rust nog bij tot 10-10, maar een aantal slordige afspeelfouten in de aanval wist Helius snel om te zetten tot een voorsprong van 12-16 met rust.

Helius kwam sterker de rust uit dan Oliveo en vergrootte geleidelijk de voorsprong. Hier werd duidelijk dat Oliveo toch te kort kwam en de aansluiting niet meer kon maken. Het spelletje dat de eerste helft nog veel via de cirkel gespeeld kon worden, werd in de tweede helft zo goed als uitgeschakeld. De tweede helft moest Oliveo het meer hebben van gedrevenheid, wat Suzan van Hoeve in haar eentje toonde door een bal te onderscheppen, twee man uit te schakelen en ook nog de keepster te passeren. Ze kreeg hier een staande ovatie voor van het publiek dat al met al een leuke wedstrijd kreeg voorgeschoteld, ook al gingen de punten mee naar Hellevoetsluis met de eindstand van 22-32. Ook welp van de week Britt van der Arend had het naar haar zin gehad. Scorers: Shanna 8, Rianne 4, Ingrid 3, Sanne 3, Laura 1, Ester 1, Suzan 1 en Tara 1

De handbaldames hebben twee weken rust voor het degradatieduel uit bij HWC uit Vlaardingen op 19 december. Meer over Oliveo Handbal in de Telstar van woensdag.